Kdy umělecké fotky ožívají aneb byli jsme při tom a byli jsme tam rádi…

22.08.2022 16:44

 

 

 

Akta Erotika

4. ročník

Art mozaika

15. 8. krátce po zahájení výstavy

 

 

Každé zahájení výstavy je tak trochu oficiální událost. Zejména skutečně významné výstavy skutečně uměleckých děl o skutečně špičkových tvůrců. Jenže, zahájení končí, kurátor výstavy obětavá duše celé akce, Dr. Jiří Jaskmanický, domluvil a sklenky jdou hore a … a oficiality dole … a umělecké fotografie ožívají spolu s diváky a organizátory.

 

 

 

Erotika patří k životu. S tím nic nenaděláme. Dnes už dávno může. Bývaly doby, kdy ještě oficiálně nemohla. Byla zapovězena a všichni jsme se museli tvářit, že neexistuje. Ale je-li něco zapovězeno, tak – jako vše, co je zapovězeno – kvete stejně, ale potají. V skrytu. A začasté právě v krytu. Jaderný konflikt byl – na rozdíl od současnosti – v nedohlednu a tak se kryt, který je režimu skryt hodil. Mejdany, pitky, zábava. Život a erotika. Ta k němu přece patří. Čím víc je zapovězena, tím víc je (v skrytu krytu) osvobozena.

 

 

Ano, válka byla nesmysl a smyslné smysly měly zaracha. Dnes je to celé naopak. Válka je a jaderný mrak je div ne nad námi a tak si užívejme, dokud to ještě jde.  A symbolicky (nebo, že by už cvičně?), v protiatomovém krytu.

 

Výstava Akta erotiky, o níž vážně píšeme na jiném místě našeho webu, se konala víc než příznačně právě v protiatomovém krytu. Držme si palce, aby to veselí, které propuklo po oficiálním zahájení této tradiční a opravdu hodnotné výstavy, nebylo takovým tím veselím, jež předcházelo nárazu Titaniku do ledovce.

 

 

Ale pryč s černými myšlenkami. Svět je místo k radování a erotika k radovánkám patří. Zejména, když se stane fotograf svědkem oživším uměleckým fotografiím.

 

 

Náš fotograf, Wenca Nikoníček, jako správný fotograf, ani po oficiálním zahájení svůj aparát nesbalil a dobře udělal. Dovolíme si tedy návštěvníkům www.www-kulturaok-eu.cz alespoň v náznaku zprostředkovat jak to bylo dál.

 

 

Jména aktérů nejsou podstatná.

Kdo by si je také pamatoval, a proč vůbec.

Podstatná je atmosféra a uvolnění, tolik potřebné a nezbytné právě v té dnešní zapeklité době…

 

 

 

A že krása krásou zůstává i v reji erotickém, dokládá i tahle krásná neznámá. Nevíme, jak na tom je s erotikou, ale svůdná je stejně jako odhalené krásky. Něha a půvab se totiž s erotikou nekříží, ale doplňují a vzrušující přitažlivost může vyzařovat z překrásné ženy kdykoli, jakkoli a kdekoli…

 

Text: Richard Koníček

Foto: Wenca Nikoníček    

 

Více k výstavě Akta erotika IV.:

https://www.www-kulturaok-eu.cz/news/akta-erotika-4-rocnik-prehlidky-aneb-jediny-zpusob-jak-dosahnout-vrcholneho-poteseni-z-pobytu-v-protiatomovem-krytu/