Výstava obrazů: ´22:22 2´ aneb když nás někdy oči klamou?!

18.06.2014 15:06

The Chemistry Gallery -  Praha 7

18. 6. – 19. 7. 2014

 

Byli jsme pozváni na  vernisáž prodejní  výstavy velkoformátovýoch obrazů, olejů a akrylů na plátně, na současnou klasickou malbu mladých českých autorů, z nichž právě zde vystavují  Jan Mikulka, Michal Ožibko, Jan Uldrych, Zdeněk Trs, Aleš Brázdil, Jakub Hubálek a Alžběta Josefy. 

 

Po roce od l. vydání skupinové výstavy 22:22  (The Chemistry Gallery, červenec 2013) jsme opět představili nejnovější tvorbu výrazné skupiny autorů, jejichž tvorbu spojuje klasická zobrazivá olejomalba, která v jejich pojetí propojuje malířství starých mistrů se současností. Šest výrazných malířů i tentokrát doprovodila výrazná ženská malířská osobnost - Alžběta Josefy.

 

Figurální malba, hyperrealismus, klasická olejomalba - na plátně

Tvorbu všech zúčastněných autorů můžeme shrnout pod pojmy jako zobrazivá figurální malba, hyperrealismus či klasická olejomalba po vzoru starých mistrů. Každý z nich však tento svůj způsob vyjádření uchopuje po svém. Zároveň jde o autory, jejichž malířské mistrovství již dosáhlo uznání v zahraničí (cena Královské společnosti v Londýně na výstavě v Mall Galleries pro Jana Mikulku v roce 2013 či cena diváků na výstavě v National Portrait Gallery v Londýně pro Michala Ožibka v roce 2010 a pro Jana Mikulku v roce 2011).

 

Nás nejvíce na www.www-kulturaok-eu.cz zaujal obraz ´Orion´, jehož autorem je Zdeněk Trs. Při pohledu na obraz máme pocit, že je plasticky vyvýšený , ale chyba lávky, není to tak …(už byl ale prodán, nechtějme ani vědět, za kolik korun)!  

 

www.thechemistry.cz

https://www.facebook.com/events/294299284065350/

 

Užívejme začátek léta…, přeje nám The Chemisty Gallery...

 

The Chemistry Gallery

Praha 7

Bubenská 1

 

Hodnocení:  80 %

Ing. Olga Koníčková

Foto: autorka