Věčná krása Paláce v Balčiku aneb ale také místo pro tvořivost a kulturní a kongresovou turistiku

23.07.2019 14:22

Galerie BKI - Praha

10. - 31. 7. 2019

 

 

 

Bulharský kulturní institut v Praze a Státní kulturní institut - Palác  Balčik zahájili výstavu fotografií Věčná  krása Paláce v Balčiku, výstavu, kterou  věnovali kráse, okouzlující architektuře na unikátním místě, na pobřeží města Balčik.

 

 

 

Výstava fotografií Věčná krása Paláce v Balčiku zahrnuje fotografie hmotného i nehmotného kulturního dědictví, architektonické objekty, artefakty a zahrady spadající do komplexu Paláce, které představují skutečný skvost mezi parky.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Autorské fotografie Jasena Kazandžieva a Rumjany Tenevové představují 40 barevných odrazů dojmů, které zanechala královská atmosféra v profesionálních fotografech. Vyprávění o ráji na místním pobřeží doplňuje 20 autentických černobílých fotografií, zachycujících nekonečný talent italských architektů Ameriga a Agostiniho, jakožto i švýcarského zahradního architekta Julese Janina, kteří stojí za celkovou kompozicí paláce a přilehlého parku.

Expozice zahrnuje i skleněné plastiky. Díla nadaných studentů Střední uměleckoprůmyslové školy sklářské ve Valašském Meziříčí, kteří čerpali inspiraci z věčné krásy Paláce v Balčiku během svých každoročních uměleckých plenérů. Kurátor výstavy je Josef Divín, sklářský mistr a přednášející na SUŠS Valašské Meziříčí.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Autoři fotografií: Jasen Kazandžiev,  Rumjana Tenevová

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

110 00  Praha 1

Klimentská 6

Vstup: volný

 

www.bki.cz

 

Hodnocení:  89 %

Ing. Olga Koníčková (tisková zpráva)

Foto: © Ing. Olga Koníčková

 

https://bki.cz/czev/vecna-krasa-palace-v-balciku/
 

https://www.www-kulturaok-eu.cz/news/josef-divin-krajinou-noci-aneb-proc-nezachovat-tzv-kopnu-u-nadob-kdyz-nadoby-v-socharska-dila-menime/

 

 

www.josefdivin.cz

www.dvoreca.com