V Národní galerii Praha se cvičí jóga! aneb povznášející letní program mezi nebem a zemí

17.06.2022 19:59

 

 

 

Ztišit mysl jógou na terase Schwarzenberského paláce

Letní program naplněný jógou a meditací

Od 26. 6. 2022

terasa Schwarzenberského paláce

Národní galerie Praha

 

 

Letní program naplněný jógou a meditací, spojený s novou výstavou ZENGA ⁠⁠–⁠⁠ japonské zenové obrazy ze sbírky Kaeru-an povedou skvělí lektoři spolupracující s Power Yoga Akademií Václava Krejčíka.

 

 

Přijďte si v průběhu července, srpna a září zacvičit na terasu Schwarzenberského paláce, který je unikátní svým výhledem na panorama celé Prahy, a zklidněte tak svou mysl od rušivých myšlenek všedních dnů. Propojte tělo a mysl a vychutnejte si přítomný okamžik pod vedením skvělých lektorů. Vybírat můžete z ranních či večerních lekcí, příjemně se naladit na nový den, nebo se naopak po náročném dni zrelaxovat.

 

 

Doba klidu nepřeje

 

Všední dny jsou poslední dobou značně nevšední. Vzruch, strach, napětí, nejistota, obavy, neznámo a netušeno na nás nečekaně útočí všemi cestami. Od ranních zpráv až po hovory v tramvaji. Chce to se zastavit, vydechnout, nadechnout a rozdýchat to. Jenže jak, když ono to útočí všude a čím dál víc. Únikem. Ne do virtuálních realit, protože ty zneklidňují svými fake news, ne opojením mysli omamnými jedy, ale – je tu ještě třetí cesta, jóga. Neznalí, jsou skeptičtí, znalí, vědí své a moudří od pradávna doručují. Ano jóga je cesta ze stresů a obav. A Národní galerie nabízí ještě něco navíc. Vyšší level, jak se módně říká. Cvičení jógy vysoko nad Prahou, v netušeném výhledu, na terase Schwartzenberského paláce. Unikátní zážitek už sám o sobě. A to uhlazení pocuchaného duševna je bonus navíc. A není jediný.

 

 

Volný vstup do výstavy ZENGA        

 

·         Zakoupením vstupenky na lekci jógy konané na terase Schwartzenberského paláce, získáte automaticky i volný vstup do výstavy ZENGA ⁠⁠–⁠⁠ japonské zenové obrazy ze sbírky Kaeru-an, která vůbec poprvé představuje část unikátní sbírky japonské zenové malby a kaligrafie „Z žabí chýše“.

·         Vstup do výstavy lze uplatnit kdykoliv nehledě na termín lekce.

 

 

Vstupenky od 17. 6. 2022 v prodeji!

 

·         Vstupenky na první červnovou lekci, která se koná 26. 6. 2022 budou v prodeji na www.ngprague.cz již od 17. června 2022

·         Další termíny budou uvolňovány do prodeje postupně, vždy první kalendářní den v měsíci na daný měsíc.

 

 

PROGRAM LEKCÍ:

 

NE 26/6 9.30 – 10.30

Václav Krejčík – Jin jang jóga

Sebezkušenostní přístup k józe plynoucí mezi jin-jang principem, s pozorností směřovanou k dechu, pohybu, plynutí, ale i k zastavení se. Kreativní lekce kombinující dynamiku a relaxaci, spojující ásany a techniky jógy, ovlivňující tělo jako celek.

 

ČT 14/7 19.00 – 20.00

Zuzana Klingrová –Tantra hathajóga

Lekce jógy pro vnitřní klid a stabilitu, věnovaná praxi pránájámy, ásan a meditaci.

 

ČT 21/7 19.00 – 20.00

Jakub Šamberger – Energyflow jóga

Lekce jógy propojující ásany do sestav, dechové a pohybové techniky uvolňující tělo a vědomou práci s dechem jako průvodcem k vědomému soustředění.

 

ČT 28/7 19.00 – 20.00

Markéta Faustová – Prána flow jóga

Jóga v krajinách duše s živou hudbou. Lekce flow jógy, která vás naplní jako procházka lesem.

 

ČT 11/8 19.00 – 20.00

Václav Krejčík – Jemná jóga a jóga nidra

Lekce jógy, založená na protažení jednoduchými jógovými pozicemi a technice bdělého spánku, jako hluboká relaxace, kdy dochází k uvolnění lidské bytosti na všechúrovních na základě specializované jógové techniky – jógový spánek.

 

ČT 25/8 19.00 – 20.00 hodin

Simona Josefová – Letní flow jóga

Jógové sekvence zaměřené na otevření hrudníku, otevření kyčlí, posílení centra těla, rovnováhu a stabilitu. Součástí lekce je závěrečná relaxace s meditací.

 

SO 27/8 9.00 – 10.00

Veronika Ševčíková –⁠Vinjása jóga

Lekce jógy zaměřená na plynulé navazování pozic na vlně dechu.

 

ČT 8/9 19.00 – 20.00

Václav Krejčík a Jakub Šamberger – Jin jang jóga

Sebezkušenostní přístup k józe plynoucí mezi jin-jang principem, s pozorností směřovanou k dechu, pohybu, plynutí, ale i k zastavení se. Kreativní lekce kombinující dynamiku a relaxaci, spojující ásany a techniky jógy, ovlivňující tělo jako celek.

 

ČT 22/9 19.00 – 20.00

Dara Rakovčík – Večerní vinjása jóga

Lekce jógy, která po celém dni uvolní a zahřeje tělo, plynulý dech zklidní mysl a závěrečná šavásana s vůní aroma olejíčků nás připraví na klidný spánek.

 

 

Máte-li zájem lekci vyzkoušet, neváhejte se obrátit na:

Eva Sochorová

Vedoucí oddělení PR a tisková mluvčí

Kabinet generální ředitelky

NÁRODNÍ GALERIE PRAHA

Staroměstské nám. 12, 110 15 Praha 1

+420 777 488 943

eva.sochorova@ngprague.cz

FB Národní galerie Praha

FB Národní galerie Praha dětem

IG ngprague #ngprague

NEWSLETTER

www.ngprague.cz

 

 

Text: Eva Sochorová a Richard Koníček

Ilustrační roto: NGP (3 x),  Dagmar Husárová (4 x) a Wikipedia (1 x)