UMPRUM ARTSEMESTR zima 2019 aneb když v mládí jsme inspirováni vším kolem nás…či Tim Burton by zde inspiraci jistě našel…

28.01.2019 13:04

Vysoká škola uměleckoprůmyslová v Praze

Celá budova UMPRUM - Praha

25. - 29. 1. 2019

 

Vernisáž velké celoškolní přehlídky klauzurních a semestrálních prací studentů UMPRUM ARTSEMESTR zima 2019 jsme si na www.www.kulturaok-eu.cz ujít nenechali (jen je škoda, že při prohlídce 4 pater budovy není kam odložit zimní kabáty a bundy). Jinak je velmi zajímavé sledovat, jak mladí studenti vidí budoucnost, je příjemné nechat se unášet jejich bezbřehou fantazií, kterou svým zcela novým způsobem ztvární, zejména když použijí  různé, netradiční materiály.

 

Přehlídka ARTSEMESTR  ukázala, jak se studenti UMPRUM  postupně zlepšují a připravují pro samostatnou dráhu designerů, architektů, grafiků, nebo výtvarníků. Dokládá, jak jsou schopni pojmout nejrůznější zadání, poradit si s technickou stránkou věci a spolupracovat se spolužáky nebo zadavatelem mimo školu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Veřejnosti se představily jak semestrální projekty, které studenti řeší v průběhu celého semestru, tak klauzurní práce, jež zpracovávají zcela samostatně v časově omezené době. Často se semestrální projekt s klauzurním zadáním prolíná a doplňuje.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

V letošním semestru byly úkoly velmi různorodé a zasahovaly do rozmanitých oblastí. Zmínit můžeme projekt Ateliéru módní tvorby, který přichystal speciální kolekci pro výstavu Zika a Lída Arscher v UPM.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ateliér tvorby písma a typografie se zamýšlel nad vzhledem českých bankovek a navrhl vlastní série.

Ateliér filmové a televizní grafiky zase navázal kreativní spolupráci s Pamětí národa.

 

Nechybí ani realizace pro konkrétní zadavatele, Ateliér produktového designu řešil prvky pro privátní lázeň pro firmu Gessi.

Ateliér designu interiéru a nábytku zase navrhoval exteriéry a interiéry pro zájezdní hostinec v Českém ráji.

 

 

 

 

Ateliér designu oděvu a obuvi pokračuje ve své úspěšné spolupráci se společností Baťa a připravuje kolekci bot, ze kterých bude opět vybrán pár, který bude vyroben a prodáván po celém světě. V tomto roce se také poprvé představí práce nového Ateliéru fotografie II, který se zaměřuje na užitou fotografii. Studenti v letošním roce zajistili podklady pro katalog Designguide. Mimo to pracovali na projektu studentského časopisu FEAT.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Více o akci: https://www.umprum.cz/web/cs/umprum

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

116 93 Praha 1

nám. Jana Palacha 80

Máme otevřeno: 10.00 - 18.00 hodin

Vstup: volný

Nejzvědavější jsem tady já, že?

 

 

Hodnocení:  100 %

Ing. Olga Koníčková (tisková zpráva)

Foto: © Ing. Olga Koníčková

?