Tono Stano: Kompilace aneb zvěčnění posledního sdělení

14.11.2016 10:02

Nová galerie – Praha

10. 11. - 9. 12. 2016

 

Na vernisáži nové (prodejní) výstavy ve vinohradské  Nové galerii, tentokrát výstavy fotografií, domalovávaných fotografií, obrazů a objektů, jejich autor Tono Stano byl osobně přítomen. Autor tuto  unikátní kolekci děl připravil ve spolupráci s Novou galerií, a  také  vernisáž osobně zahájil (za neuvěřitelného počtu – no spíše tlačenice - přítomných jeho příznivců).

 

 

 

 

 

Umělecké intervence do přirozené krásy ženského těla

Kromě fotografií  aktů  (kde umělec přikládá skleněné čočky na nahé tělo, vrství, zakrývá, zvětšuje či zmenšuje, nalepuje a odlepuje látky, či objekty), čímž vytváří nové reality, díky nimž  nás autor uvádí do světa  a nutí nás k úvahám o ženě, o kráse, o uměleckém díle a životě jako takovém,  zhlédneme ve všech prostorách Nové galerie další netradiční autorova díla, např. bílé negativy, portéty - John Malkovich z roku 2009, či obrazy – malby, kde má hlavní slovo  pigment a vodní médium.

 

"Moje práce vznikají koncepčním způsobem a jsou to jednoduchou stylizací odlehčované realizace širokého spektra možností člověka. Využívám v nich část z kvanta optimizmu, který mi poskytuje, až vnucuje současnost. Snažím se o koncentraci uměleckých kvalit, které by nepřestaly koketovat s humorem."

Tono Stano 1984

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Výstava Tono Stana je první samostatná fotografická výstava, pro návštěvníky jsme připravili výběr nejnovějších fotografií a děl v kombinaci se staršími pracemi z let 2000 – 2016. Kompilace je kompilace toho nejlepšího, v rychlém sledu za sebou…“

Nina Hedwic, galeristka

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

120 00 Praha 2

Balbínova 26

Máme otevřeno: po – sobota: 11.00 – 19.00 hodin

Vstup: volný

Čtvrtek   24. 11. 2016 od 18.00 hodin   - komentovaná prohlídka

 

Hodnocení:  100 %

Ing. Olga Koníčková (zdroj: tisková zpráva)

Foto: © Ing. Olga Koníčková

 

 

Více zde: https://www.www-kulturaok-eu.cz/news/tono-stano-%e2%80%93-%c2%b4moje-barvy%c2%b4-%28my-colours%29-aneb-barevny-je-tonuv-svet%21/

Více zde: https://www.novagalerie.cz/kompilace