Tadeáš Kotrba: Přes úkryty druhých aneb když reflektujeme konkrétní zážitky i vzpomínky

31.10.2018 11:47

Galerie Via Art - Praha

30. 10. - 30. 11. 2018

 

Na vernisáži nové (prodejní) výstavy Přes úkryty druhých, kterou Galerie Via Art připravila výběrem z aktuální malířské tvorby (olejů a akrylů na plátně) Tadeáše Kotrby, byl autor vystavených maleb osobně přítomen.  Mgr. Zdeněk Freisleben, kurátor výstavy, akci zahájil slovy, že Tadeáš Kotrba v Galerii Via Art již před 11 lety vystavoval (výstava Napůl).

 

 

„Život má smysl, jestliže mu ho člověk chce dát.“

Z. F.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tadeáš Kotrba (* 1986) studoval na AVU Praha. Jeho pedagogy byli Michael Rittstein, Jan Merta a  Jiří Lindovský. Malby Tadeáše Kotrby reflektují autorovy konkrétní zážitky i vzpomínky, asociují pocity s nimi spojené i existenciální úvahy obecnějšího dosahu. Vycházejí z autorova vnitřního světa, jeho subjektivní interpretace jevů, které pro něj mají význam v souvislosti s jeho citlivým vnímáním dění kolem něj i ze spontánních reakcí na aktuální prostředí, vizuální podnět. Sekvence příběhů, těch zažitých i fiktivních, situací spojených s reálnými vjemy i evokacemi možných životních pozic jsou interpretovány prostřednictvím krajiny, architektury, figurálních motivů - přítomnost člověka je naznačována subtilní kresbou, malířským gestem (zdroJ: internet).

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ředitelka: Radka Freislebenová

Kurátor: Mgr. Zdeněk Freisleben

 

120 00 Praha 2

Resslova 6

Máme otevřeno v době konání výstavy:

út - čt: 13.00 - 18.00 hodin

pá: 13.00 - 17.00 hodin

vstup: volný

 

Hodnocení:  89 %

Ing. Olga Koníčková  (internet)

Foto: © Ing. Olga Koníčková

 

www.galerieviaart.com

www.tadeaskotrba.com

Více zde: https://www.www-kulturaok-eu.cz/news/tadeas-kotrba-schvacen-kracel-jsem-tmavymi-houstinami-aneb-kdyz-obrazy-ponechame-jakoby-nedokoncene/