Světlo v architektuře 2015 aneb „Sluneční světlo nevědělo kým je, dokud nenarazilo na zeď“, řekl Louis Kahn

09.04.2015 15:25

Výstavní síň Mánes – Praha

8. – 11. 4. 2015

 

Byli jsme firmou Fagerhult pozváni na  4.ročník specializované výstavy svítidel, designu a příslušenství  ´Světlo v architektuře 2015´ do nedávno rekonstruované budovy Mánes. Jak řekl Pavel Křeček, předseda ČKAIT, 4. ročník  již něco znamená, Je dokladem zájmu mezi inženýry i architekty vidět na vlastní oči a ´ohmatat´ si výrobek vlastníma rukama, což můžeme na www.www-kulturaok-eu.cz jen potvrdit, protože setkání ´face to face´ se nedá s nabídkou na internetu srovnat.

 


Na výstavě se představují nejlepší a nejvýznamnější české a světové značky z oboru svítidel a osvětlovací techniky (Aprolux, Artemide-Selene, AULIX  lighting, BASE  Diming, Delta Light Czech, DT Glas, Erco Lighting, Fagerhult, Hagos, Halla, Ingo Mauer showroom, Lightway, Lucis, Lumidée, Occhio Store by Williams, OSMONT, Profi lighting, Prolicht CZECH, Roon, Spyron, Stopka Exlusive living, Vysoká škola výtvarných umění Bratislava, časopis Světlo).

 


 

 

 

 

 

 

Zhlédli jsme špičkový design osvětlovacích těles, novinky a nabyli jsme přesvědčení, že hlediska úspornosti, kvality i estetiky lze opravdu navzájem skloubit  i v každodenní praxi. 

 

 

Zaujalo nás osvětlovací těleso na sádrokartonu,  prezentace video-mapingu, kde maketa bílého auta příjemně měnila své barvy či uplatnění pohyblivých světelných efektů firmy Occhio…

  •  
  •  

 

  • Organizátorem výstavy Světlo v architektuře je společnost Czech Architecture Week, která pořádá každoročně v Praze festival architektury a urbanismu Architecture Week a má dlouholeté bohaté zkušenosti s pořádáním výběrových akcí podobného charakteru jak v České republice, tak v zahraničí.

 

110 00 Praha 1

 Masarykovo nábřeží 250/1

www.fagerhult.sk

www.dtglass.cz

www.architectureweek.cz/svetlovarchitekture

 


 

 

 

 

 

Máme otevřeno: středa – sobota: 10. 00 – 18.00 hodin

 

středa - čtvrtek (dny pro odbornou veřejnost):

plné: 150 Kč, snížené (studenti, důchodci, ZTP): 100 Kč


pátek - sobota:

plné: 100 Kč, snížené (studenti, důchodci, ZTP): 50 Kč

 

Více zde: https://www.www-kulturaok-eu.cz/news/vliv-svetla-na-lidsky-organismus-biologicky-efektivni-osvetleni-aneb-%c2%b4budiz-svetlo%21%c2%b4/

Hodnocení: 80 %

 

Ing. Olga Koníčková

Foto: © Ing. Olga Koníčková