Rebecca Johnson: Julinka a její zvířátka/Chůvy v akci aneb když se učíme o zvířátka se starat

24.04.2015 14:05

Jmenuju se Julinka a až budu velká, chci se stát zvěrolékařkou. Vypuklo jaro a všechna zvířátka na farmě mojí kamarádky Míši budou mít mláďátka. Já se Zuzkou smíme u Míši celý týden zůstat a o zvířecí miminka pečovat. Staráme se o malé jehňátko a taky o roztomilá kuřátka a kachňátka, která se právě vylíhla. Hrozně netrpělivě ale čekáme na to, až se krávě Belle narodí telátko! Bude to kluk nebo holka? (oficiální text distributora )

 

Julinka je odvážná, spíše nebojácná, beroucí vše s humorem,  holčička, jak zjistíme po přečtení několika kapitol, která miluje zvířátka jakéhokoliv rázu. Na sousední farmě dokáže odehnat hada,  učí se, jak odčervovat krávy, píše si pilně poznámky do svého bločku, které se jí vždy budou hodit…zjistí, že prasata sice smrdí…ale pochopila, proč říkají, že  její bráchové jedí jako prasata…zachrání kuřata, která si myslela, že budou plavat jako kachňata…  nebo proč také jednou zjistí, že být veterinářem může být občas děsivé… „

 

Zjistíme také, jak Julinka přišla k názoru, že je vážně skvělé být skoro veterinářka – dokonce, i když stojí v kabátku od pyžama v zabláceném výběhu.

 

Je to vlastně taková didaktická pomůcka pro malé budoucí malé veterinářky…i veterináře…mnoho zajímavostí o domácích zvířatech se dočteme…

 

hadi si všimnou jen takových tvorů, které buď zachytí čichem, nebo u kterých rozpoznají jejich tělesné teplo nebo pohyb, …“ (Julinka )

 

Překladatelka:  Alžběta Kalinová

Běžná cena: 129 Kč

Rozměry v mm: 129x193

Počet stran: 88

Provedení: vázaná

Rok vydání: 2015

Číslo vydání: 1

Věk: pro čtenářky  od 7 let

Další tituly, které vyšly v edici Julinka a zvířátka:

Nezbedný poník

Přísně tajný plán

Nemocnice pro mláďátka

www.fragment.cz

Hodnocení: 80 %

 

Ing. Olga Koníčková

Foto: Ing. Olga Koníčková