Petra Tuka Buzková: Introspekce aneb vzpomínáme - na co myslíme - co prožíváme - jak vnímáme svůj svět?!

13.07.2014 15:05

Fusion Hotels -  Praha

29. 6. -  9. 9. 2014

 

Byli jsme pozváni na vernisáž prodejní výstavy obrazů Petry Tuky Buzkové v úterý 8. července 2014 v 18 hodin, kterou připravila anyArt na klíč v originálním prostoru Art Deco ve Fusion hotelu v centru Prahy. Večerem nás doprovázel kytarista Roman Hampacher. Petra T. Buzková (na 1. foto vlevo)  byla osobně přítomna a neustále se usmívala.  Její velkoformátové akryly na plátně (Požitkář, Někde mezi, 4711) byly i v prostředí baru nepřehlédnutelné.  

Tématem cyklu Introspekce je osobní svět Petry T. Buzkové. I když vyobrazuje předměty blízké své osobě nebo používá autoportrét, nejsou vyobrazení realistickým ztvárněním skutečnosti. Jak předmět, tak autoportrét jsou ve vyobrazení posunuté do roviny vnitřního vnímání a prožívání daného okamžiku. Každého osobní svět se skládá ze zážitků, vzpomínek, myšlenek či vnímání okolního světa. Všechny tyto prvky formují naší osobu, naše já. Autorka si uvědomuje samu sebe a své Já vymezuje vůči okolnímu světu. Je fascinována rovinami času, což se odrazuje ve zpracování prožitků z dětství, přítomného okamžiku či projekcí budoucnosti. Tyto časové vrstvy se snaží prolnout ve vizuální podobě obrazu. Na vybraných plátnech z cyklu můžeme pozorovat krajinu, figuru či artefakt odkazující k autorčinu dětství.

 

I přes osobní prožitky, které jsou v dílech zakořeněné, je Petřina malba srozumitelná každému divákovi. Tato srozumitelnost nespočívá v konkrétním odhalení myšlenky a prožitku samotné autorky, ale v adaptaci jejího vyobrazení na vlastní prožitek diváka. Je na každém, aby na základě svých vlastních pocitů, zážitků a zkušeností s pomocí asociačních pochodů přečetl díla. Malby se tak stávají srozumitelné v osobní rovině každého návštěvníka a umožňují mu na základě asociace vzpomínat na vlastní zážitky. (kurátorka: Lucie Vojtíšková)

 

fusion hotel
110 00 Praha 1

Panská 9

 
 
Co víme o  fusion hotelu praha
Jdou na to jinak. Ve fusion hotelu si můžeme být jisti velmi uvolněnou, příjemnou, přátelskou, neformální atmosférou a stylovým prostředím. Na rozdíl od ostatních hotelů se nabízí neuvěřitelná variabilita ubytování. Ať už si zvolíme Apartmá, Rodinné pokoje, Tématické pokoje, Standartní pokoje nebo pokoje vícelůžkové, ve všech se klade  velký důraz  na detail, kvalitu a originalitu. Pokoje i Outlety jsou velmi inspirující, protože vytvářejí neopakovatelný multi-kulturní koncept.
 
Aktivity
- rychlé připojení k wifi v celém hotelu

- herna s interaktivními elektronickými hrami zdarma

- Skype Box a video hovory zdarma

- iTunes DJ ve společných prostorách hotelu

- venkovní shisha lounge

- živá hudba

- PC pro hosty zdarma

- automaty na občerstvení v každém patře

 

Za projektem anyArt stojí tři mladé ženy, které spojuje touha předávat umění lidem

www.anyart.cz

Anna Šlocarová kurátorka

Lucie Vojtíšková kurátorka, produkční

Monika Vortelová - pedagog výtvarného umění

 

fusion hotel (už neexistuje v daném místě)

Panská 9

110 00 Praha 1

Tel 00420 228 881 417

info@fusionhotels.com

reservation@fusionhotels.com

 

Hodnocení:  80 %

Ing. Olga Koníčková

Foto: autorka