Pasta Oner: Poslední den v ráji/Last Days in Paradise aneb když Pasta Oner je stále s námi všude

12.11.2015 11:04

Výstavní síň Mánes - Praha

11.  – 23. 11. 2015

 

Na vernisáži  výstavy  graffiti umělce Pasty Onera (vlastním jménem Zdeněk Řanda), kterou  navštívilo velké množství zájemců o umělcovo výtvarné umění, o jeho velkoformátové  pop-artové akrylové malby a skulptury (kombinovaná technika), a to vše vytvořené autorem především v letošním roce. Autor ve své výstavě plné nostalgie si tak všímá obsahu současné společnosti, která je stále více zcela konzumní a pod vlivem všude číhajících reklam… I my, návštěvníci, jsme samozřejmě konzumovali pivčo, které nám hostesky u vchodu do galerie nabídly… Už to asi jinak neumíme.

 
 

Nás na www.www-kulturaok-eu.cz ale především zaujala obří instalace 6 pozlacených lízátek ´Lollipops´ ( kombinovaná technika 2015), která je i z ulice nepřehlednutelná.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rovněž u vchodu do nedávno nově zrekonstruované galerie nás upoutal světelný kříž s nápisy Welcome – Open ´Heavenly Illu nation (kombinovaná technika 2015).

 

 

 

 

 

 

 

Zajímavé byly i artefakty, které vznikly inspirací oken vlaku, u kterých jsme v chodbičkách vlaku, my dříve narození, stávali a sledovali jízdu vlakem, když nás mnohdy neminula ani do očí vlétlá  žhavá  jiskra z parní lokomotivy… Joj!

 

 

 

 

 

 

 

 

Pasta, v letošním roce, v poslední době především galerijní umělec, se přesto opět projevil svou úspěšnou akcí - výmalbou vestibulů pražského metra.

 

 

Mainstream Society Problem (Kombinovaná technika, 2015)

 

Pro návštěvníky a zájemce jsme otevřeli i speciální Pasta Oner Shop,

kde si můžeme zakoupit i tradiční limitované autorské signované sítotisky,

kalendáře, katalag,

produkty ve spolupráci s Marshal Apparel,

kryty a skiny na mobilní telefony, tablety, notebooky a další.

www.artalk.cz

110 00 Praha 1

Masarykovo nábřeží 250/1

Máme otevřeno pondělí -neděle: 11.00 -19.00 hodin

Vstupné: 50 Kč

 

Hodnocení:  100 %

Ing. Olga Koníčková (zdroj: tisková zpráva, www.artalk.cz)

Foto: © Ing. Olga Koníčková

 

Více zde: https://www.www-kulturaok-eu.cz/news/krest-katalogu-katalogu-%c2%b4pasta-oner%3a-man-on-fire%c2%b4-aneb-proc-jsme-nevyhoreli-%21/

 

Více zde: https://www.www-kulturaok-eu.cz/news/%c2%b4pasta-oner-man-on-fire%c2%b4-aneb-proc-nemit-rybicky-forbesove-%21/