Panelová foto - výstava ´Signální Praha´ aneb objevme památky UNESCO v novém světle!

19.08.2014 09:38

Praha - pěší zóna Můstek

12. – 24. 8. 2014

 

Na vernisáži výstavy 14 nejlepších velkoformátových fotografií z I. ročníku festivalu světla ´Signal´ jsme byli uvítání primátorem hl. m. Prahy Tomášem Hudečkem, který konstatoval, že tímto festivalem jsme (trochu) zaplnili díru v turistickém ruchu,tj. abychom podpořili další příliv turistů. Projekt zaštiťuje agentura Czech Tourism, aby oživila veřejný prostor českých a moravských měst s pámátkami UNESCO prostřednictvím uměleckých světelných instalací, videomappingu a workshopů  ´malování světlem´, do kterých se mohla zapojit i široká veřejnost.


Fotografie, které jsme pro výstavu Signální Praha vybrali, zachycují atmosféru a ty nejlepší světelné instalace prvních ročníků festivalu světla SIGNAL a CZECH THE LIGHT. Chtěli jsme ukázat lidem Prahu, Brno, Kutnou Horu, Olomouc a další města ČR v jiném světle, představit jejich architektonické skvosty, památky i běžná místa jako světelná umělecká díla. A to se nám podařilo. Nyní bychom chtěli tento magický světelný zážitek lidem v Praze po roce připomenout. Druhý ročník festivalu světla SIGNAL je totiž za dveřmi,“ vysvětlil Martin Pošta, ředitel festivalu světla SIGNAL.

Zářící mrak od kanadské dvojice Caitlind Brown a Wayna Garretta na břehu Vltavy byl vytvořen z více než  6 000 použitých žárovek. Návštěvníci měli možnost části mraku díky desítkám lampičkových šňůr rozsvěcet a zhasínat, a tím vytvářet iluzi bouře a efekt blesků. Tato instalace byla jednou z nejhravější a nejoblíbenějších a díky tomu letos putovala po regionech v rámci projektu Czech The Light.

 

 

Více zde: https://www.www-kulturaok-eu.cz/news/svetelnym-umenim-podruhe-rozzarime-ceske-regiony-a-prahu-aneb-svetelne-umeni-srozumitelne-vsem-/

 

https://www.signalfestival.com/2014/prijdte-se-podivat-na-vystavu-fotografii-signalni-praha/?utm_source=Main+mailing+SIGNAL+14.08.2013&utm_campaign=015f1204ff-Prague_Signals&utm_medium=email&utm_term=0_7b9bfb127b-015f1204ff-76768961

 

V Praze se Festival světla bude konat ve dnech  16. – 19. 10. 2014

Vstup: zdarma

www.signalfestival.com

www.czechthelight.cz

Hodnocení:  75 %

Ing. Olga Koníčková

Foto: © Ing. Olga Koníčková