Na Štědrý den/ 24. 12. 2014 zpřístupníme pražskou Fatu Morganu zdarma!

19.12.2014 16:24

Botanická zahrada – Praha Troja

24. 12. 2014

 

Botanická zahrada  v pražské Troji Praha připravila pro své návštěvníky vánoční dárek. Na  Štědrý den otevře tropický skleník Fatu Morganu zcela zdarma. Zahrada zve také do své vinotéky, kde bude letos jedna z posledních možností ochutnat místní víno z vinice sv. Kláry.

 

My,  kteří se rozhodneme  přijít čtyřiadvacátého prosince do skleníku Fata Morgana, nemusíme platit vstupné. Dlouhé čekání na štědrovečerní večeři si tak zpříjemníme v exotické atmosféře deštného pralesa nebo stolových hor. „Namísto televizní zábavy se mohou lidé vydat za dobrodružným poznáním do tropické džungle,“ řekla ředitelka zahrady Věra Bidlová.

 

Chvojí zdarma?!

Zahradníci nyní v expozicích upravují jehličnany, z nichž zbude množství chvojí. To bude na Štědrý den zdarma k dispozici právě před skleníkem.„A to nejsou jediná vánoční překvapení, která jsme přichystali. Pro návštěvníky otevřeme i viniční domek, kde zatopíme v krbu. Z přilehlé terasy, na níž si mohou vychutnat sklenku našeho originálního vína, je navíc krásný výhled na pražskou metropoli. Speciálně pro tuto příležitost tam budou instalovány zbrusu nové plynové zářiče. Ať už bude počasí jakékoli, jsme připraveni, “ potvrdila   Věra Bidlová. Romantická vinice sv. Kláry ožije i večer, kdy se v tamní kapli bude konat ´půlnoční´, a to od 23 hodin. Barokní kaplička bude otevřena také na Boží hod a svátek sv. Štěpána - po oba dny se v ní bude od 11 hodin dopoledne sloužit mše.

 

 

 

Fata Morgana  - máme otevřeno

Štědrý den  9.00  – 14.00 hodin  – zdarma

1. svátek vánoční 9.00  – 16.00  hodin

2. svátek vánoční 9.00 – 16.00 hodin

Silvestr : zavřeno!

  1. 1. 2015 9.00 – 16.00 hodin

 

Venkovní expozice  máme otevřeny během  všech svátečních dnů: 9.00 – 16.00 hodin

www.botanicka.cz

 

Ing. Olga Koníčková (zdroj: tisková zpráva)

Foto: archiv Botanická zahrada, Pavel Florian, © Ing. Olga Koníčková