Mladá grafika aneb bez grafiky by nuda na světě byla

30.04.2015 14:55

Galerie Hollar  - Praha

30. 4. – 24. 5. 2015

 

 

Sdružení českých umělců grafiků Hollar připravilo novou výstavu Mladá grafika, která   představila  práce studentů oboru Grafická tvorba – multimédia, Katedry výtvarné kultury a textilní tvorby, Pedagogické fakulty Univerzity Hradec Králové.

 

Podle statistiky počty absolventů -  grafiků bez zaměstnání jsou zcela minimální.  Studium na univerzitě, na které studuje více jak  4 500 studentů,  se řídí jednotnými předpisy a odehrává se v relativně komorním prostředí, jež umožňuje u mnoha disciplín nastolit individuální přístup  ke studentům, které profesorský sbor univerzity považuje za své skutečné kolegy. 

 

Když jsme na www.www-kulturaok-eu.cz katalog prohlíželi, zjistili jsme, že na Katedře výtvarné kultury a textilní tvorby- Grafická tvorba – Multimédia  působí i MgA. Pavla Sceranková, Ph.D a doc. Rostislav Novák, ak. malíř. Tento obor je jednoobor, jehož zvláštností je, že výuka se zaměřuje na volnou grafickou tvorbu, stejně jako na grafický design, že se studenti seznamují jak s klasickými grafickými technikami, tak i s novými médii..

Úvodní slovo pronesla kurátorka výstavy paní Jaroslava Severová.

 

Na  saxofon nám báječně zahrál Jakub Hřib.

 

 

 

 

 

 

Doprovodný program

  • úterý 14. 5. 2015 v 16.00 hodin – workshop – ´Digitální tisk a materiály´/ papír, inkousty/ s Janem Kaiserem s firmy FOMEI a.s.
  •  
  • K výstavě byl vydán katalog, jehož grafický design připravila Nikol Paclíková a Jaromír Květoň.

 

 

 

 

 

Výstava se koná za finanční podpory Magistrátu hl. m. Prahy a Klimeš Finance, s.r.o.

 

Máme otevřeno mimo pondělí  denně: 10.- 12.00/13.00 – 18.00 hodin

 

Hodnocení: 80 %

 

Ing. Olga Koníčková (zdroj: tisková zpráva)

Foto: © Ing. Olga Koníčková