MFF Praha - Febiofest 2017 aneb již po čtyřiadvacáté! aneb Febiofest předá sošku Kristiána Janu Třískovi

08.03.2017 12:40

Multiplex CineStar Anděl – Praha

23. -  31. 3.  2017

 

24. ročník Mezinárodního filmového festivalu Praha – Febiofest, kde  můžeme zhlédnout  nejlepší a nejnovější filmy z celého světa, kvalitní projekce a slavné hosty, se kvapem blíží! Febiofest 2017 se bude konat 23. – 31. března 2017 a  je v plném proudu příprav!

 

23. ročníku MFF Febiofestu 2016, který se konal v Praze a jako Regionální ozvěny Febiofestu v Hradci Králové, Pardubicích, Česk

ých Budějovicích, Olomouci, Plzni, Děčíně, Chomutově, Karlových Varech, Jablonci nad Nisou, Mladé Boleslavi, Mikulově  a Zlíně, se zúčastnilo více než 68 000 návštěvníků.

 

Febiofest předá sošku Kristiána Janu Třískovi

Pro Kristiána za přínos světové kinematografii přicestuje na Febiofest z USA, kde žije, herec Jan Tříska. Sošku Kristiána Jan Tříska převezme 23. 3.  2017 na slavnostním ceremoniálu v pražském Obecním domě stejně jako americký režisér Abel Ferrara.

 

Vynikající český herec Jan Tříska, který oslavil na podzim 80. let, započal svoji kariéru v divadle (hrál v divadle Za branou, hrál často s herečkou Marií Tomášovou).

Jednou z prvních rolí, kterou získal ve filmu, byla postava Radúze v poetickém dramatu Radúz a Mahulena. Tento snímek uvede Febiofest za účasti Jana Třísky v sobotu 25. 3. 2017 v pražském kině CineStar Praha – Anděl.

 

Jan Tříska, oblíbený a legendární herec ztvárnil úctyhodné množství rolí, prosadil se nejen v Čechách, ale po emigraci v roce 1977 i ve Spojených státech.

 

V americkém exilu spolupracoval s Milošem Formanem na snímcích Ragtime a Lid versus Larry Flynt. Do povědomí českých diváků se zapsal také jako nekompromisní pedagog Igor Hnízdo ve filmu Obecná škola režiséra Jana Svěráka. 

https://febiofest.cz/cs/novinky/febiofest-preda-sosku-kristiana-janu-triskovi-166)
 

********************************************************************

Sekce Nová Evropa která  prezentuje tuzemské tvůrce a snímky vznikající v mezinárodních koprodukcích
 

Mezinárodní filmový festival Praha – Febiofest pokračuje rámci sekce Nová Evropa v trendu prezentování tuzemských tvůrců a snímků, které často vznikají v mezinárodních koprodukcích.
V programu letošní soutěže tak diváci najdou českou premiéru intimního dramatu Terezy Nvotové Špína. Dalším snímkem bude například debut rakouské režisérky Terezy Kotykové Doma je tady. Autorkou hudby k filmu je Oscarem oceněná skladatelka, zpěvačka a herečka Markéta Irglová.

 (https://febiofest.cz/cs/novinky/sekce-nova-evropa-prezentuje-ceske-tvurce-a-snimky-vznikajici-v-mezinarodnich-koprodukcich-167)


https://www.febiofest.cz/cs/ Website (https://www.febiofest.cz/cs/)
https://www.facebook.com/febiofest Facebook (https://www.facebook.com/febiofest)
https://www.youtube.com/febiofest YouTube (https://www.youtube.com/febiofest)
https://twitter.com/febiofest Twitter (https://twitter.com/febiofest)
https://instagram.com/febiofest/ Instagram (https://instagram.com/febiofest/)
 

Copyright © 2016 MFF Praha - Febiofest, All rights reserved.
FEBIOFEST s.r.o.
Růžová 13
110 00 Praha 1
** info@febiofest.cz (mailto:info@febiofest.cz)

+420 221 101 111

Hodnocení:  99 %

Ing. Olga Koníčková (zdroj: tisková zpráva)

Foto: MFF Praha – Febiofest, © Ing. Olga Koníčková