Markéta Vlčková: ´Mám ráda barvy´ aneb když děti také barvičky milují

19.05.2015 11:42

Galerie Ponorka – Divadlo Minor – Praha

12. 5. – 1. 6. 2015

 

Na vernisáži nové výstavy ´Mám ráda barvy´ v Galerii Ponorka, kterou mohou zhlédnout především malí i velcí návštěvníci představení divadla Minor, jsme zhlédli sedm obrazů ze dvou cyklů  abstraktních obrazů (jakoby inspirované dortovými ubrousky) a tři žaluzie, které připravila Markéta Vlčková.  Autorčiny artefakty spojují živé barvy, od toho odvíjíme i název výstavy.

 

Markéta Vlčková (na foto vlevo) se intenzivně věnuje malbě a instalacím ve specifických prostorech. Kromě tradičních forem pracuje i netradiční technikou fólií lepených na žaluzie. Ráda si pohrává s trojrozměrnými sochami, převádí je do podoby grafického znaku a oživuje ho formou barevného zpracování s využitím zářivých odstínů fólií, rozšiřuje pole interpretace sochy ve veřejném prostranství. Vlastní prožitky ze soch, kterých si všímala již od dětství, začala systematicky zpracovávat tvůrčí metodou.

  • * kromě malby a instalací se věnuje i kurátorské činnosti v galerie Prokopka (2011)
  • * vystudovala ateliér malby (u akademického malíře Daniela Balabána) na Ostravské univerzitě v Ostravě

 


 

 

 

 

 

 

 

 



kurátorka : Dagmar Urbánková

https://www.minor.cz/o-divadle/galerie-ponorka/

www.marketavlckova.cz

 

Výběr z posledních výstav
2014 Galerie BUBEC / Praha – Art Safari 28 www.bubec.cz

2014 Galerie Makráč – Makrokoule / Praha – PP 10/33/86/131 www.imc.cas.cz


2014 Žižkův sbor CČSH / Praha – Žižkův sběr ( B.Kamínková, M.Bachoriková)
2013 Galerie V nikách / Kladno – PP 110/114/100/113

2013 (A)VOID Floating Gallery / Praha – Téměř drama (Karíma Al Mukhtarová)

 

 

 

Divadlo Minor má krásný interiér s různými koutky a výklenky. Tyto výklenky mají poetické názvy, máme tu Klíčovou dírku, Bonbonek, Matku, Uši, Ponorku. Slouží k mnoha účelům. V Uších se občas hraje, na Bonbonku si často rodiče fotí své ratolesti a Ponorka – to je výstavní prostor, kde nalezneme pozoruhodnou tvorbu dětí i dospělých. Nechme se inspirovat! O výstavy se stará  výtvarnice Dagmar Urbánková. Pro informace pišme na adresu d.urbankova@volny.cz

 

 

O výstavách v Ponorce

Výstavy v divadle Minor jsou pouze doprovodným programem, přesto u nás vystavovala již řada renomovaných autorů. Velmi si toho vážíme. Jednalo se o osoby nějakým způsobem spřízněné s divadlem, umělce, které jsme sami oslovili, ale i osoby, které s námi zdánlivě nesouvisí. Ale krásné věci spolu souvisí vždy a my se snažíme dětem a jejich rodičům zprostředkovat co nejširší nabídku potravy duchovní. V předchozích letech u nás vystavovali např: Andrea Sodomková, Ruda Šmíd, Matěj Forman, František Skála, Petr Nikl, Renáta Vosecká, Martina Kopecká, Martina Staňková děti z výtvarných kroužků Paleta, Roztoč, Zušle, Robert Smolík, Pavel Kodeda, Bára Čechová, Radka Mizerová, Dagmar Urbánková, Andrea Skálová, Petra Štětinová-Goldflamová, Kanako Koukalová a řada dalších.

 

Výstavy jsou veřejnosti přístupné pouze, když hrajeme představení, nebo na objednání.

 

Hodnocení: 80 %

 

Ing. Olga Koníčková (zdroj: tisková zpráva)

Foto: © Ing. Olga Koníčková

 

Více zde: https://www.www-kulturaok-eu.cz/news/marketa-vlckova-pp10-33-86-131-aneb-malovat-muzeme-na-vsechno-/