Lusi Lu: 13laster 13itches´ aneb že normalita a krása v sobě neobsahují žádnou inkorporovanou pravdu?!

04.01.2017 14:14

Rock Café  - Praha

3. - 31. 1. 2017

 

Na vernisáži nové (prodejní) výstavy ´13laster 13itches´, jehož název je odvozen od kapel Blastersex a Sour Bitch, které vystoupí v rámci zahájení a zakončení a od trilogie výstav, které se uskutečnily v Rio de Janeiru, Berlíně a Tijuaně, byla autorka maleb a reprodukcí Lusi Lu (v triku s nápisem Wild Girl) osobně přítomna.


V názvu výstavy najdeme  také 2x číslo 13 místo B, protože zde můžeme vidět 2x 13 obrazů.

Na jedné straně galerie 13 portrétů zpěvaček, které zde vystoupí, což je v první řadě dlouholetá múza autorky zpěvačka Mariana Wesley  z kapely Blastersex, dále okouzlující Dora Bondy a její pěvecké kolegyně z kapely Larika a  sexy punkerky Sour Bitch, které na zakončení výstavy také oslaví svých 9 let!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Na druhé straně galerie je vystaveno 13 obrazů (reprodukce +1 originál) z trilogie výstav 13itches on 13eaches z Ria, 8erliner 8itches z Berlína a 8itches on 8eaches z Tijuany.

 

Lusi Lu umělecky ztvárňuje skoro výhradně ženy, které zasazuje do abstraktně ornamentálního světa nebo jim přisuzuje různé atributy.

Každá její múza vždy nějakým způsobem vybočuje z normativity či obecně přijímaného kulturního konstruktu ženské krásy.

 

Lusi Lu zobrazuje ženy kypré, hubené, maskulinní, nekonvenční, tradiční, promiskuitní, monogamní, bílé, snědé, pansexuální, heterosexuální….. a snaží se tak upozornit na to, že ´normalita´ a ´krása´ v sobě neobsahují žádnou inkorporovanou pravdu.

 

 

 

 

Lusi Lu tvoří pomocí kombinace několika technik: gelová, akrylová a laková pera na papíře, plátně nebo kappě, selektivní kolorizace fotografií a fotomanipulace.

 

 

 

 

Lusi Lu - je česká výtvarnice a antropoložka, žijící napůl v Česku a v Peru. Nyní se věnuje doktorandskému studiu na Karlově univerzitě – s antropologickým výzkumem právě v Peru

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dernisáž výstavy se bude konat 31. 1. 2017 v 19.00 hodin s koncerty kapel  Larika a pražské Sour Bitch – která oslaví svoje 9. narozeniny!

 

 

 

 

110 00 Praha 1

Národní 20
 

Máme otevřeno v klubu:

pondělí - čtvrtek

 12.00 – 3.00 hodin

pátek

 12.00 – 4.00 hodin

sobota

 17.00 – 4.00 hodin

neděle

 17.00 – 1.00 hodin

 

Vstup: volný

 

Hodnocení:  99 %

Ing. Olga Koníčková (zdroj: tisková zpráva)

Foto: © Ing. Olga Koníčková

 

Facebook: LusiLuArt