Loulou Cherinet: Jam Tomorrow aneb když na světě jsou světy rozpolceny odlišně

09.11.2014 14:11

tranzitdisplay – Praha

1. 10. – 9. 11. 2014

 

Na vernisáži výstavy  jsme zhlédli  retrospektivní přehlídku  11 videofilmů a instalací z různých období autorčiny tvorby. Výstava končí dnes...v neděli 9. 11. 2014.

 

 Varianta videa Pravda o této práci, 2014 (La Verdad Sobre Esta Obra, 2010) vznikla přímo v galerii tranzitdisplay a  video  Alegorie kohouta, 2006 bylo  česky nadabováno  8 mužskými uměleckými hlasy.

 

Loulou Cherinet žije a pracuje mezi Stockholmem a Addis Abebou. Reálie těchto dvou světů, nahlížení rozpolcenosti i hybridních výměn jsou startovním bodem jejího uměleckého zájmu. Vychází z (antropologického) pozorování mužských i ženských rituálů a narací každodennosti - ze záznamu i rekonstrukce běžných promluv a dialogů, v nichž se projevují struktury moci a jinakosti. Její způsob filmového vyprávění obsahuje odkazy na historii dokumentárního i avantgardního videa a filmu. Pohybuje se od toho, co je na první pohled zřejmé, k tomu, co je naznačeno, až k tomu co se skrývá.

 

Loulou Cherinet (1970)

  • studovala umění na Akademii v Addis Abebě, Etiopii, RIA ve Stockholmu, Švédsko a na University of Linkoping
  •  
  • žila v Indonesii
  •  
  • vystavovala na dlouhé řadě samostatných i skupinových výstav: Asni Gallery, Addis Ababa/Ethiopia, Manifesta 8, Murcia/Spain, Migros Museum, Zürich/Switzerland, 5th Encounters of African Photography, Bamako/Mali, Moderna Museet Stockholm/Sweden, Art Dubai, Madinat Jumeirah, Dubai/United Arab Emirates, Biennale of Sydney,Sydney/Australia, 27th Bienal de São Paulo, Brazil a další

www.cherinet.com

 

Praha 2

Dittrichova 9/337

Máme otevřeno úterý – neděle: 12.00 - 18.00 hodin

 

www.tranzitdisplay.cz

www.tranzit.org


info@tranzitdisplay.cz

 

Hlavní partner: ERSTE Foundation

Podporují:  Ministerstvo kultury ČR, Hlavní město Praha, MČ Praha 2

Mediální partner:  A2 kulturní čtrnáctideník

 

Ing. Olga Koníčková (zdroj: tisková zpráva)

Foto: © Ing. Olga Koníčková