Lodě na vodě a dovolená v přírodě aneb nejen Vltava je krásná z každé lodi

13.04.2016 14:24

Rašínovo nábřeží, Hořejší nábřeží, Smíchovská pláž – Praha

21. – 24. 4. 2016

 

Tiskové konference pro pražské novináře, která se týkala 8. ročníku mezinárodní  výstavy ´Lodě na vodě´a která se uskutečnila na salonní rychlolodi Nepomuk, se zúčastníli pánové Jan Wolf, radní z Magistrátu hl. m. Prahy, ředitel výstavy ing. Vladimír Toman (na foto vlevo) a jako tvář výstavy Daniel Bína (na foto vpravo dole), hendikepovaný jachtař, který se kvalifikoval na paralympiádu do Ria.

 

Daniel Bína se narodil v roce 1970 v Českých Budějovicích. Se závodním jachtingem začal v roce 1982 na juniorské lodní třídě Cadet a posléze přešel na třídu Evropa. Od roku 1989 je po autohavárii upoután na invalidní vozík.

  •  
  •  
  • K jachtingu se vrátil roku 2003
  • V letech 2009-2011 získal unikátní dvojí status reprezentanta České republiky, a to jak mezi hendikepovanými sportovci pod hlavičkou České asociace tělesně hendikepovaných sportovců, tak i mezi zdravými jachtaři pod hlavičkou Českého svazu jachtingu.
  • Daniel Bína se kvalifikoval na paralympiádu v Rio de Janeiru v kategorii 2,4 mR

 www.danielbina.cz

 

Výstava ´Lodě na vodě a dovolená v přírodě 2016´ představí nejnovější trendy v námořní  plavbě, ať na jachtách, plachetnicích, motorových člunech. Poznáme, že není třeba jezdit k moři, abyste zažili adrenalin z rychlé jízdy po vodní hladině, kdy dívkám vlají vlasy a pánové se stávají  ostřílenými mořskými vlky. Právní legislativa dovoluje již i na našich vodních hladinách zažívat fantastické zážitky.

 

Se vším, co je k tomu potřeba, se na této 4denní výstavě seznámíme, a to jak na smíchovské straně Prahy 5, tak i na náplavce Prahy 2. Nebudou chybět plachetnice, jachty, motorové čluny, rybářské lodě, vodní skútry, vodní hračky pro dospělé jako jsou seabob nebo jet surf, lodní příslušenství, technické vychytávky, vybavení pro vodní sporty i pro mariny, kluby, servis a poradenství, chartery, oblečení a módní doplňky.

 

 Zjistíme, kde si můžeme udělat zkoušky a získat patřičné doklady, kde si půjčit  loď a strávit tak nezapomenutelnou dovolenou a nebo otevřít novou perspektivu trávení volného času ´pro malé i velké námořníky…´

 

Budeme mít možnost zhlédnout  i vybavení pro trávení volného času v přírodě a především u vody ( kola  a různá vozítka, která  zvětší akční rádius po doplutí do přístavu),  nejrůznější formy kempování, obytné vozy i stany.

 

Doprovodný program bude probíhat v zóně D a v prostoru pod Železničním mostem.

www.csvm.cz

  • Paddleboarding pro děti proběhne 21. 4. 2016 v časech 10 hod, 12 hod, 14 hod v prostorách pod Železničním mostem vždy pro skupinu 8 dětí. Po krátkém zaškolení se děti projedou sami na vodě, pod vedením instruktora. Každé dítě obdrží záchrannou vestu. Rezervujme si místa pro své děti na www.hebe4.cz

 

  • Dračí lodě pro děti - projížďky na Dračí lodi pro děti proběhnou dne 24. 4. 2016 v 10 hod, ve 12 hod a ve 14 hodin.  Akce se uskuteční v prostoru pravého břehu Vltavy, pod Železničním mostem. Nejdříve budou děti seznámeny se základy pádlování na dračí lodi a následně pod vedením instruktorů se projedou a zapádlují v rytmu úderů bubeníka. Všechny děti obdrží záchranné vesty.

Bližší informace na www.hebe4.cz

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Letošní představení Flyboardu bude opět velmi zajímavé.

  • Novinkou je nový celoplastový ultralehký Flyboard již 4. generace. Kromě futuristického designu je vybaven nově funkcí rozpojení nohou s nastavitelnými úrovněmi. Díky tomu je možné rotovat kolem osy, což přináší další úžasný pocit a efektní triky.
  • Prezentace již 8. ročníku seriálu závodů Czech JetSki Race 2016

Je to seriál závodů Mistrovství České republiky, které se konají na různých vodních plochách v ČR a není určený jen pro závodníky, ale mají možnost si zazávodit i obyčejní vodní skútraři. Pro tyto začátečníky nebo amatéry máme připravené speciální kategorie.

 

www.vodniskutry.cz

www.racecamp.cz

www.csvm.cz

Jachtařský tým Hebe IV se snaží představit jachting široké veřejnosti. Proto připravuje akce pro děti, které nejsou členy jachtařských oddílů. Cílem je dostat jachting do povědomí širší veřejnosti.

 

Máme otevřeno:

čtvrtek, 21. duben 2016/10.00 – 18.00 hodin

pátek,  22. duben 2016/10.00 – 19.00 hodin

sobota, 23. duben 2016/9.30 – 19.00 hodin

neděle, 24. duben 2016/ 9.30 – 17.00 hodin

 

V letošním roce je vstup na oba břehy zpoplatněn. Přívoz mezi Rašínovým a Hořejším nábřežím bude v provozu a bude zdarma.

Vstupné:

základní vstupné 150 Kč

senioři, mládež, studenti, ZTP 100 Kč

rodinné vstupné - 2 dospělí + 2 děti do 15 let 350 Kč

děti do 6 let zdarma

 

 


Více zde: https://www.www-kulturaok-eu.cz/news/praha-evropske-hlavni-mesto-sportu-2016-aneb-pristi-rok-kazdy-prazak-zhubne/

 

Hodnocení:  99 %

Ing. Olga Koníčková (zdroj: tisková zpráva)

Ilustrační foto pořízené z lodi Nepomuk:

© Ing. Olga Koníčková