Kateřina Petrusová: Pekáč buchet aneb když není ´pekáč´ jako ´pekáč´!

02.11.2014 19:30

Již  13. 10. 2014 vyšla nová kniha od Kateřiny Petrusové. Tentokrát jsme opět těšili na opravdu ´chutný´ příběh ze života, plný dobrého jídla, sportu, neuvěřitelných situací a náhod. Nechyběla ani romantika, ani humor, ani jiskření aneb všechno, co je pro knihy této autorky typické.

 

 

Slavnostní křest knihy „Pekáč buchet“ se uskutečnil 15. října 2014 Paláci knih Luxor za účasti autorky Kateřiny Petrusové a hostů – Heleny Rytířové, Kristýny Kociánové a Evy Krejčířové.

(křest jsme za www.kulturaok-eu.cz záhadným způsobem prošvihli, no nevadí, tak příště!)

 

  • Pekáč buchet je 5. knihou autorky, která si již svými příběhy získala velké množství čtenářek napříč věkovým spektrem. Její příběhy jsou vtipné, romantické a psané s typickým nadhledem autorky. S hlavními postavami, které jsou uvěřitelné a mají stejné klady i zápory jako obyčejní lidé, se mohou čtenáři snadno ztotožnit.
  • Hlavní hrdinka Pekáče buchet, Klára  Novotná (jež se považuje za gastrosexuálku, ne že by s jídlem prováděla nějaké nemravnosti, zas tak ho nemiluje) nebude výjimkou.   

 

Komu se někdy něco hodně nepovedlo? Kdo si někdy myslel, že všechno určitě dopadne jinak? Kdo by neznal pořekadla jako „Láska hory přenáší“ nebo „Láska prochází žaludkem“? V příběhu, na jehož počátku stojí jedna velká náhoda, nebo spíše malá nehoda, se můžeme tak trochu najít každá ze čtenářek. 

 

  • Kateřina Petrusová, která podle svých slov „přečte vše, co jí přijde pod ruku“, přináší další svěží a zábavný příběh. Začtěme se do vtipné romance, která nás přesvědčí o tom, že i dva na první pohled naprosto neslučitelné světy mohou najít jeden ve druhém zalíbení.

 

ONA - Klára Novotná

Redaktorka ženského časopisu,  expertka na vaření. Miluje nové recepty, oprašuje staré po babičkách, dobrého jídla se nikdy nepřejí a je pro ni středobodem vesmíru. Sama o sobě říká, že je gastrosexuálka. Sport je pro ni nutné zlo, aby nenakynula jako její milované tvarohové buchty.

 

ON - Matouš KOpřiva

Adrenalinový sportovec. V létě leze po horách, v zimě po zamrzlých vodopádech. Sport je součástí jeho života a nedokáže bez něj existovat. Jeho břišní, zádové, hýžďové, no prostě všechny svaly, podle toho patřičně vypadají. Má prostě správný pekáč! A pekáč buchet může spořádat na posezení a nebude to na něm vůbec vidět.

 

Je vůbec možné, aby dva takto rozdílné světy fungovaly společně? Stačilo jediné včelí bodnutí a následná prudká alergická reakce, a bylo to. Náhoda je spojila dohromady.

 

Další skvělé čtení od Kateřiny Petrusové, na kterém si smlsneme. Svérázné postavy, skvělé dialogy, nečekané zápletky, vtip, romantiku i napětí – to vše v této knížce najdeme. Je to takové čtení na dovolenou nebo do vlaku. I když závěrečný příběh Matouše příliš potěšující není….. a tak na nich můžeme otestovat hned dvě lidová moudra: že láska prochází žaludkem a že láska hory přenáší.

 

Knihu koupíme i s recepty

Knihu jsme navíc ještě rozdělili do 18 kapitol, z nichž každá začíná receptem na nějakou mňamku, jako např. Pistáciové pesto nebo Muffiny s bílou čokoládou…

 

Titul:  Pekáč buchet

Autorka: Kateřina Petrusová

Vydalo: Nakladatelství Fragment

Žánr: beletrie pro dospělé, romantika- erotika, Edice – Láskování – Kateřina Petrusová

Rok a číslo vydání: 2014, první

Počet stran: 160

Cena: 199 Kč

Hodnocení: 80 %

  

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=ecIzjT9B6JI#t=21

O Nakladatelství Fragment

Nakladatelství Fragment vzniklo v roce 1991 pod názvem Jan Eisler – Fragment a od května 2007 funguje jako Nakladatelství FRAGMENT, s.r.o. V současnosti patří k deseti největším nakladatelům v České republice v počtu vydaných titulů s ročním obratem přesahujícím 120 mil. Kč. Od svého vzniku vydalo více než 2450 různých publikací, jejichž prodej přesáhl 23 mil. kusů výtisků. V roce 2013 Nakladatelství Fragment vydalo 211 knižních novinek a podobně tomu bude i v roce následujícím. Nakladatelství Fragment se daří s úspěchem pronikat i na zahraniční trhy. Do konce roku 2013 bylo uskutečněno celkem 477 prodejů původních projektů do zahraničí. V roce 2005 byla založena pobočka Vydavateľstvo Fragment, s.r.o., se sídlem v Bratislavě. V roce 2013 představil stále rostoucí slovenský Fragment 114 knižních novinek.

 

Nakladatelství FRAGMENT, s.r.o.                                                                            

140 00 Praha 4

Pujmanové 1221/4

tel.: 241 004 033

www.fragment.cz

 

 

Ing. Olga Koníčková (tisková zpráva distributora)