Karolina Rossi: Je to už v tom, z čeho se dostávám ven aneb když závoj, tak jako z hedvábí!

03.11.2015 13:58

Makráč – Praha

2. 11 . – 4. 12. 2015

 

Na vernisáži výstavy, kterou nám připravila subtilní a usměvavá výtvarnice  Karolina Rossi, která byla se svou rodinou akci osobně také přítomna, jsme zírali na autorčiny akryly na plátně - ukázky z cyklu ´Závoj´ a kolekci obrazů, které jsou si hodně  podobné, ale nejsou  vizuálně odlišné a rozházené, jako kdybychom viděli v moři plující medúzy či sasanky?

 

 

Karolina Rossi pochází z výtvarné rodiny, jež má italské předky,  maminka Božena je výtvarnice, tatínek Karel také maluje. Ona o malování nejevila větší zájem, sice vyrůstala v ateliérech svých rodičů, ale zajímala se spíše o literaturu pojednávající o výtvarném umění. Kdy se rozhodla, že vezme do ruky štětce, jako její rodiče? „Ve druhém ročníku na gymnáziu. Měla jsem paní profesorku, která brala jako samozřejmost, že bych měla malovat. A tehdy jsem zjistila, že mě to bavilo a že mi to i jde,“ vyprávěla v Dobrém dopoledni Tamary Peckové.

 

 

 

 

Pracuje na více věcech najednou, tvoří totiž procesuálně.

 

 

 

 

Ty věci na podlaze schnou, takže musím mít rozděláno víc věcí najednou. Žádný skicák, žádné nákresy, zjistila jsem, že mi takový způsob práce nevyhovuje. Mám pak pocit, že mě to omezuje, mám pocit, že už jsem to udělala a už pro mě není dobrodružné dělat to znovu. Ztrácím o to zájem v podstatě,“ řekla  Karolina Rossi.  (zdroj:  Tamara Pecková, Radio Region)

 

Makráč - Praha 6/Petřiny

Máme otevřeno:  všední dny

Vstup: volný

 

 

Hodnocení:  99 %

Ing. Olga Koníčková (zdroj: tisková zpráva)

Foto: © Ing. Olga Koníčková

 

 

Více zde: https://www.www-kulturaok-eu.cz/news/karolina-rossi%3a-%c2%b4bdelost%c2%b4-aneb-kdyz-nas-pavouci-site-nuti-hedvabne-malovat/