Jan Uldrych: Jeskyně aneb zpracujeme-li téma něčeho temného, co se může skrývat v každém z nás

29.09.2017 13:20

The Chemistry Gallery   - Praha

15. 9. – 14. 10. 2017

 

Přijali jsme pozvání na vernisáž prodejní výstavy Jana Uldrycha ´Jeskyně´ do výstavní síně  The Chemistry Gallery, na výstavu autorových obrazů akrylů a olejů na plátně, které pocházejí z letošního roku, roku 2017.

 

Vzhledem k tomu, že celá budova bývalých Elektrických podniků bude na konci října 2017 končit vzhledem k plánované rekonstrukci  a vzhledem k prodeji budovy novému majiteli, je to předposlední vernisáž The Chemistry Gallery ve stávajícím prostoru.
 

 

Výstava Jeskyně jednoho z nejtalentovanějších současných českých realistických malířů Jana Uldrycha, absolventa AVU z roku 2009 (ateliér Zdenka Berana), zpracovává téma toho temného, co se skrývá v každém z nás.

 

 

V Uldrychově charakteristickém figurativním vyjádření má toto téma podobu nadpřirozeně působících příšer na půl mezi člověkem a zvířetem, anebo podobu skupinových šamanských či indiánských rituálů.

 

Temná a ponurá atmosféra obrazů tak není nutně jediným pocitem, který v divácích po zhlédnutí jeho nových obrazů zůstane.

 

 

The Chemistry Gallery  - Praha tvorbu Jana Uldrycha v roce 2016 představila  na veletrhu ART.FAIR v německém Kolíně nad Rýnem.

 

Umělecký ředitel: Petr Hájek

 


170 00 Praha 7 - Holešovice

Bubenská 1

Máme otevřeno: út – so: 11.00 – 19. 00 hodin

Vstup: volný
 

Hodnocení:  69 %

Ing. Olga Koníčková (zdroj: tisková zpráva)

Foto: © Ing. Olga Koníčková


www.thechemistry.cz

creative content for your event: https://vimeo.com/chemistrybrothers
facebook knows all better: https://www.facebook.com/ChemistryGallery
instagram sees it all: https://www.instagram.com/thechemistrygallery