Film ´Rivalové´ aneb Niki Lauda a James Hunt … věční rivalové …(Rush)

03.05.2013 10:44

Milovníci automobilových závodů a vždy dramatických životních příběhů automobilových závodníků se máme na co těšit! Na podzim od 3. října 2013 můžeme zhlédnout premiéru nového filmu ´RUSH´, pod českým názvem ´Rivalové´.

 

Dokonalý profesionál versus neodolatelný playboy. Jedno však mají oba  společné … nezkrotnou touhu po vítězství v závodech plných zvratů, nebezpečí a blízkosti smrti. Ron Howard natočil velkofilm z prostředí Formule 1 plný napětí, akce a lásky. Ron Howard režíroval i úspěšné filmy jako byly  ´Apollo 13´, ´Šifra mistra Leonarda´, ´Čistá duše´,´ Oheň´.

 

Nesmiřitelní:  Niki Lauda a James Hunt  soupeří o titul mistra světa 

Máme rok 1976, 1. srpna.  Souboj mezi jezdci Formule 1 o titul mistra světa je v plném proudu.  Tento den nejvíce aspiruje na mistrovskou korunu automobilový závodník  Niki Lauda (Daniel Brühl) a všeobecně se potvrzuje se, že Niki Lauda má vskutku k obhajobě titulu blízko. Niki Lauda sa řítí  po jedenadvacetikilometrovém (21)  okruhu Nürburgring  svým Ferrari rychlostí  více než  250 km/hodinu.  U místa ( Bergwerk) jeho monopost neovladatelně zatáčí doprava a naráží do plotu, který ho následně vymrští zpět. Do vraku naráží další pilot. Laudův monopost začne hořet  a jezdec je uvězněný  v kokpite, kde teploty dosahují víc  než 900 °C.  I přes svá těžká zranění Rakušan Niki Lauda vstal jako Fénix z popela, aby se už za pár týdnů po nehodě posadil opět za volant a bojoval o svůj druhý titul mistra světa.

Film ´Rivalové ´, který je biografií Nikiho Laudy, neopisuje jenom památnou nehodu  z Nürburgringu, ale též Laudovo soupeření  s Jamesem Huntem (Chris Hemsworth) po dobu celé sezóny roku 1976.

 

Produkce: USA - Německo - Velká Británie 2013

Režie: Ron Howard

Scénář: Peter Morgan

Kamera: Anthony Dod Mantle

Hudba: Hans Zimmer

Hrají: Daniel Brühl, Chris Hemsworth, Alexandra Maria Lara, Olivia Wilde, Natalie Dormer, Christian McKay, Pierfrancesco Favino, Jamie Sives, Lee Asquith-Coe, Egija Zviedre 

Žánr: životopisný - sportovní -  drama - akční

Premiéra: 3. října 2013

 

Distribuce: Bioscop

https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=ntXiIA5dSL4

https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=fi1dZKDqDKU

Ing. Olga Koníčková

Foto: Magicbox