Febiofest 2021 bude (musí…) aneb SLEDUJTE NÁS, DRŽTE NÁM PALCE, TĚŠÍME SE NA VÁS!

08.08.2021 14:22

Febiofest 2021 bude (musí…) aneb SLEDUJTE NÁS, DRŽTE NÁM PALCE, TĚŠÍME SE NA VÁS!

 

Mezinárodní filmový festival Praha – Febiofest

od 17. do 24. září 2021

 

 

AKTUÁLNĚ PRO VÁS PŘIPRAVUJEME 28. ROČNÍK MFF PRAHA – FEBIOFEST

 

Letošní ročník Mezinárodního filmového festivalu Praha – Febiofest od 17. do 24. září pozve

diváky na projekce filmů v tradičních sekcích, k nimž navíc přidá jednu novinku: sekci VR

Cinema. Filmy ve virtuální realitě ve formátu 360° se budou promítat během festivalového

víkendu ve speciálním VR kině v Centru současného umění DOX, a to ve třech tematických

pásmech: Pro děti, Art a Docu.

 

 

AKTIVNĚ SLEDUJEME NEZBYTNÁ OPATŘENÍ V RÁMCI CELÉ SITUACE COVID-19.

JAKÉKOLI NOVÉ INFORMACE, KTERÉ BY OVLIVNILY PLÁNOVANÝ 28. ROČNÍK, VČAS ZVEŘEJNÍME.

 

 

Co nás čeká a co nás (věřme!!!) nemine

 

Přebíráme a uveřejňujeme v naději a pevné víře, tiskovou zprávu o novém ročníku Febiofestu.

„Jsem moc rád, že se MFF Praha - Febiofest zařadil po bok světových festivalů, které dávají projektům ve virtuální realitě stále více prostoru. V programu například uvedeme v české premiéře laskavý snímek Podivuhodný života Billa Montyho o odvážném seniorovi, který se nebojí vydávat jak už ve snech tak v reálném životě na všemožná dobrodružství. Myslím si, že zejména v téhle době se potřebujeme všichni ponořit do trochu pozitivnějších příběhů,"

říká Ondřej Moravec, dramaturg nové sekce.

 

 

  • Hlavní soutěž, Soutěž komedií, Delikatesy z Východu, populární Queer Now, Planet Dark pro náročné diváky, Generace s programem pro celou rodinu a další sekce proběhnou v ustálené formě.
  • Změn oproti tomu doznala sekce Panorama, která bude mít poprvé dvě části. V té první, nazvané Ikony, se představí snímky režisérů zvučných jmen a ve druhé části Nové proudy dostanou prostor mladí tvůrci, jejichž filmy rezonovaly na světových festivalech.
  • Připravena je například mezinárodní premiéra filmu Yesterday's Past o mladíkovi z indické vesnice Satavaya, nevšední rakouská sci-fi Trouble With Being Born nebo koprodukční drama Night of Kings, které je v užších nominacích na Oscara pro nejlepší mezinárodní film.
  • Čistě dokumentární sekci Docs letos ozdobí světová premiéra filmu The Most Fearless, jehož hrdinkou je Nasima, první surfařka v Bangladéši, zemi, kde ženy na veřejnosti ani neplavou, natož aby se proháněly na surfařském prkně.
  • Pozornost zaslouží například také Assassins – dokument objasňující okolnosti atentátu na Kim Čong-Nama, nevlastního bratra Kim Čong-Una.
  • Speciální a velmi oblíbená sekce Culinary, propojující aktuální kinematografickou tvorbu s jedinečným kulinářským zážitkem, naservíruje dokument Funke o americkém šéfkuchaři Evanu Funkeovi, jehož „majstrštykem“ se staly vlastnoručně vyráběné těstoviny. Speciální menu vytvořené ve vyhlášené italské restauraci La Finestra in Cucina se bude k filmu podávat v restauraci Obecního domu.
  • O vítězích 28. ročníku MFF Praha – Febiofest rozhodne nejen porota tvořená odborníky, ale také divácká porota v čele s čestným předsedou z řad známých osobností. Jejím členem se může stát kterýkoliv filmový fanoušek starší 15 let. Stačí se přihlásit prostřednictvím festivalového webu na www.febiofest.cz. Vybraných 33 porotců během festivalu zhlédne a bodově ohodnotí celkem sedm vybraných filmů v sekci Soutěž komedií.
  • Organizátoři MFF Praha – Febiofest oznámili také změnu na pozici výkonného ředitele – místo Kamila Spáčila převzala funkci Marta Švecová Lamperová.
  • Více informací na www.febiofest.cz

 

 

Staňte se členem DIVÁCKÉ POROTY! 

 

Také dokážete trávit hodiny rozebíráním filmů?! No tak to hledáme právě vás!

Přihlaste se do divácké poroty 28. ročníku Mezinárodního filmového festivalu Praha – Febiofest!

Vybráno bude 33 z vás a společně s čestným předsedou posoudíte 7 soutěžních snímků a rozhodnete tak, kdo si odnese finanční odměnu ve výši 3000 eur!

Text z tiskových materiálů Febiofestu připravil: Richard Koníček   

 

 

SLEDUJTE NÁS, DRŽTE NÁM PALCE, TĚŠÍME SE NA VÁS!

MFF PRAHA – FEBIOFEST s.r.o.

Růžová 13 - 110 00  Praha 1

info@febiofest.cz

+420 221 101 111

https://www.febiofest.cz/novinky-2021/stante-se-clenem-divacke-poroty-197n