Designblok 2013 aneb světelná exhibice v Artemide showroom oko i duši potěší

09.10.2013 11:51

Designblok 2013

Showroom  - Praha 7 - Holešovice

8. 10. 2013 (18.00 - 22.00 hodin)

 

Byli jsme pozváni jako každý rok v rámci letošního týdne Designbloku  na party do  showroomu Artemide a k návštěvě  expozice v Superstudiu. Akce se konala  v bývalém industriálním objektu Holport, v bývalé továrně na kovové zboží.  Pozvání na krásně teplý podzimní  podvečer jsme samozřejmě přijali.  Teprve letos  jsme byli vybaveni fotoaparátem, takže jsme tu všechnu světelnou krásu v Holportu mohli konečně zachytit na vlastní oči.  Holport jsme otevřeli v roce 2009 po rozsáhlé rekonstrukci a  zde  můžeme zhlédnout  absolutní špičku mezinárodní a české interiérové scény. Řadíme sem kromě firmy Artemide například firmy další jako Design Bath, DesignŠkola, Konsepti, Koratex či Kartell.

 

´…ulovte si svého ušáka...

Hned u vchodu nás přivitala firma Konsepti  s akcí ´…ulovte si svého ušáka…´. O co šlo? Měli jsme vystopovat podle druhotných znaků nejlepší křeslo - ušák, určit pořadí tří nejlepších a vhodit kartičku do nádoby na recepci. Třináct šťastných získá do 30. 10. 2013 některou z cen…no , nestihli jsme to …protože do ušáku nesednu a nesednu, ani za mák...raději mám tvrdou židli...omlouvám se takto!

 

 

Dále jsme procházeli vskutku bludištěm showromu, výtahem či po točitém kovovém, docela  strmém, schodišti, zcela neschopni  všechnu tu skleněnou nádheru ihned  vstřebat…

 

 

 

 

 

 

 

 

Zcela nově připravené expozice v několika patrech showroomu zahrnuly totiž i superluxusní výrobky firmy Lasvit, s. r. o od designérů jako jsou  Bořek Šípek, Katarína Fulínová, Rony Plesl, René Roubíček, Maurizio Galante , Táňa Dvořáková, Ross Lovegrove Arik Levy a další.

 

 

Firma Design Bath Se  představila nový design sanitární techniky (umyvadel, sprchových koutů  a van), který následuje funkci, a které tyto oba aspekty propojuje ve  svých produktech. 

 

V podkroví jsme  objevili superstudio Artemide a jejich  designové osvětlení - světlo, kterým hranice posouvají!

Již více než 50 let patří Artemide ve svém oboru mezi nejlepší na trhu.  Firma je známá svou exkluzivní značkou  pro sortiment svítidel  jako jsou  stolní lampy, přisazená svítidla, stojací lampy, stolní lampy,  svítidla nástěnná i závěsná. Skupina Artemide neustále obohacuje obor osvětlování o nové směry, technologie a materiály a za současně vysoké kvality designu klade důraz na precizní technické provedení a užitnou hodnotu osvětlovacích těles.

 

Artemide – The Human Light

Pro Artemide navrhují svítidla i osvětlovací systémy nejlepší současní designéři (Javier Mariscal,Karim Rashid, Ernesto Gismondi, Ross Lovegrove, Naoto Fukasawa, Ora  Ito,  Richard Sapper, Mario Botta, Carlota de Bevilacqua, Carlo Colombo a  další).  Produkty firmy Artemide jsou proto nadčasová, moderní a vysoce funkční, především se při jejich pořízení dozvíme také, ten který designér nám vlastně oblíbené svítidlo navrhl.

 

Co víme o společnosti Artemide – Selene?!

Společnost Selene spol. s r.o., dodává na český trh svítidla a osvětlovací systémy, u nichž je hlavním znakem  prvotřídní  design a technická kvalita.  Selene  výhradně zastupuje špičkovou firmu Artemide:

  • jejíž  řadu svítidel  jsme již zařadili  do stálé kolekce Muzea moderního umění v New Yorku 
  • jež získala řadu ocenění jako Compasso d´Oro, Reddot Design Award, Observeur du Design či Haus Industrieform

 

Plánujeme-li  nové osvětlení pro svůj domov či kancelář, pak si můžeme vybrat  a budeme po návštěvě showroomu a superstudia překvapeni, jak své názory na osvětlení  našich interiérů změníme.  Poskytujeme servis  jako kompletní řešení osvětlení interiérů i exteriérů od projektu, přípravy návrhů 3D modelů,  vše ´zdarma´!

 

                                        Selene spol. s r.o.

Neumannova 161

Prachatice

Tel.:  +420 388 310 326

 www.selene-artemide.cz

 www.artemide.com

 www.artemide.cz

www.artemide-svitidla.cz

ARTEMIDE spol. s r.o.

 

ARTEMIDE SHOWROOM

HOLPORT

170 00  Praha 7 – Holešovice

Komunardů 894/32

tel. : +420 266 711 328

oficiální název: ELEKTRO S.M.S., spol. s r.o.

e-mail:   tfaktor@artemide-svitidla.cz

Vstup: volný

 

Z továrny Holport máme továrnu designovou - showroom!

Holport -  je speciální továrna na design nacházející se v Praze  7 - Holešovicích. Budova byla postavena v roce 1911 jako továrna na kovové zboží. Od svého otevření v roce 2000 je Holport místem, kde najdeme  inovativní designové zboží. Holport nabízí řadu designových značek jako je Kartell, Artemide, Design Bath, Konsepti, Koratex a Designškola. Budova byla v minulosti mnohokrát přestavěna a nyní je domovem zajímavého konceptu, který kombinuje historickou továrnu s moderními prvky a činí z ní tak perfektní místo pro prodej originálního moderního nábytku, vybavení apod. Prostor o rozloze 2200 metrů čtverečních  disponuje nejen oddělenými částmi určenými jednotlivým značkám, ale také terasami, parkováním, zelení a nádherným výhledem na město. Na to vše shlíží zrenovovaný tovární komín. Špičkové portfolio designových prvků v Holportu je určeno k zařízení prostorů jako jsou kanceláře, hotely, kavárny, restaurace, domácnosti a interiéry veřejných budov. Pro takové prostory najdete v továrně na design nábytek od mezinárodních designových značek, vybavení do kuchyní a koupelen, podlahové krytiny, dveře, osvětlení značky Artemide – Selene, stínidla, interiérové textilie, tapety, doplňky a dekorace. Za zmínku také stojí, že Holport není jen továrna na design, ale i vzdělávací centrum. Najdete zde školu designu a často se zde konají výstavy studentů a zahraničních i českých designérů, architektů a grafických designérů, módní přehlídky, křesty knih a produktů. Holport je známý svými originálními večírky a instalacemi, které často kombinují různé oblasti designu a pokrývají tak široký záběr zájmů.

www.holport.com

 

Muzika hrála, břinkala…

Při uvolněné přátelské atmosféře, při rautu s vynikajícím grilovaným vepřovým masíčkem a při popíjení šampáňa či plzeňského piva a při poslechu kapely jsme pomalu se blížili k noci,  ani se nám domů nechtělo…a už jsme přemýšleli o příštím roce …zda nás zase pozvou?!  A doufáme, že  bude…?!

 

Hodnocení: 100 %

Text a foto: Ing. Olga Koníčková