Christian Lang: Reflexe aneb když už víme, jak polární pošta může podle Langa vypadat?!

09.07.2015 09:13

Galerie Nová síň - Praha

8. 7.  – 2. 8. 2015

Bylo léto, pražské léto, léto 2015, léto, jak má být...vrcholilo snad v ten den tropické vedro kolem 40 stupňů Celsia, kdy jsme byli pozváni na vernisáž nové výstavy s názvem ´Reflexe´ do Galerie Nová síň.  Za osobní účasti sympatického německého malíře, ilustrátora a grafika Christiana Langa jsme představili  průřez jeho  tvorbou jakožto  etablované osobnosti současné německé výtvarné scény.  A můžeme říci, že chladivé a příjemné barvy jeho obrazů, nejen pohledů na hory a moře, však k našemu ochlazení přispěly bohužel jen malinko... ale  v žádném případě to však malířova chyba nebyla. 

Vystavili jsme kolem desítky grafických listů (barevné rytiny - ražba a suchá jehla)  a jeho oleje na plátně, a to vše v příjemných barvách,  v dobře osvětlené galerii, jak si to pochvalovali i němečtí návštěvníci.  Výstavu zahájila manažerka Markéta Poláková (na foto vpravo) a poté si převzala v češtině i následně v němčině slovo kurátorka výstavy PhDr. Rea Michalová Ph.D.  (na foto vlevo)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Za obtížných podmínek si již nyní etablovaný německý umělec Christian Lang tvrdošíjně a urputně vybudoval svou uměleckou vizi, se kterou se dokázal prosadit nejen v domácím prostředí, ale i v zahraničí.  

 

Christian Lang je tvůrcem, který v pestrém kaleidoskopu dnešního umění reprezentuje stálost a tvůrčí pokoru. Respektuje tradiční malířské postupy a pro současnost aktualizuje staré mýty, symboly a klasické ikonografické náměty. Maluje také emocionální, abstrahované krajinné scenérie, inspirované častými cestami, ať už do Austrálie, Číny, Jižní Ameriky či na Island. Viděné, myšlené i cítěné se mu stává tvůrčím podnětem pro přebásnění ve svébytnou malířskou skutečnost, podanou expresivním rukopisem v úderných barevných akordech.

(Rea Michalová)

 

 

 

 

 

 

 

Christian Lang se narodil 30. 4.  1953 v Chemnitz v bývalé DDR

  • 1979-1984: vyučen  jako nástrojař
  • experimentuje  s rozličnými grafickými technikami
  • 1984 si založil vlastní tiskařskou dílnu
  • 1984 - stal se členem Svazu výtvarných umělců
  • od 1985 působí jako malíř a grafik ve svobodném povolání
  • od 1989 je členem BBK / Chemnitzského svazu umělců a členem představenstva uměleckého spolku  Neue Chemnitzer Kunsthütte
  • 1999 – studijní cesta do Austrálie

Výstava ´Reflexe´ je proto pozoruhodnou prezentací obrazů a grafik Christiana Langa, příslušníka střední umělecké generace, který tiše, nenápadně, ale jistě zaujal své místo v širším celku současného německého umění.

 

 

Kurátorka výstavy:  PhDr. Rea Michalová Ph.D.

                                     Reinhold Lindner- Augustusburg

Hudba: Frank Deutscher  (Bandoneon) - Dresden

(na foto vlevo)

 

 

 

 

 

 

110 00 Praha 1

Voršilská 3

Máme otevřeno denně mimo pondělí:  11.00 – 18.00 hodin

 

Hodnocení:  99 %

Ing. Olga Koníčková (zdroj: tisková zpráva)

Foto: © Ing. Olga Koníčková