Cesta k radosti aneb i handicapovaní chtějí začít profesně překonávat strasti i radosti počítačové grafiky

17.02.2016 14:23

Topičův salon - Praha

17. 2. - 10. 3. 2016


 

 

 

 

 

 

Vernisáž výstavy fotografií  předních českých fotografů, doplněné o práce mladých absolventů škol Jedličkova ústavu a přátel Nadace Jedličkova ústavu, zahájil Richard Knot. Jedná se zcela o  ojedinělý koncept výstavy české fotografie, na které zhlédneme svět  českých uměleckých fotografů jako jsou Jan Saudek, Robert Vano, František Dostál, Antonín Kratochvíl, Roman Sejkot, Jovan Dezort,  Miroslav Vojtěchovský, Marian Beneš, František Dostál, Ondřej Neff (Ufo), Jan Parkman (V očekávání) a  další mladí talentovaní fotografové.

 

 

 

 

 

 

A co ještě jsme se dozvěděli? Autoři fotografií některá svá díla věnovali na podporu charitativních projektů realizovaných Nadací Jedličkova ústavu. Výsledkem je celkem 89 signovaných fotografií.

 

„V jednoduchosti je krása. A fotografování je krásné právě v tom, že je jako forma výtvarné či umělecké seberealizace jednoduše dostupná v podstatě každému.

Nadace Jedličkova ústavu proto uspořádala projekt ´Cesta k radosti´, který dal mladým lidem s handicapem možnost vzdělávat se v oblasti fotografování na pravidelných seminářích, kde spojili své síly pod vedením uměleckého fotografa Romana Blaška a vytvořili několik svých pohledů na ´Cestu k radosti´.“

 


Ve čtvrtek 25. 2. 2016  můžeme zúčastnit dražby všech vystavených  fotografií, která se koná ve prospěch Nadace Jedličkova ústavu. Výtěžek aukce bude věnován na tranzitní program pro mladé grafiky s handicapem,  tj. v rámci tranzitního programu grafického studia Maturus.

  • V tranzitním programu studia Maturus se mohou absolventi škol Jedličkova ústavu a další lidé s handicapem vzdělávat pod vedením zkušeného lektora v grafických a počítačových dovednostech. Zažívají prostředí reálné firmy, komunikují se zákazníky o reálných zakázkách, získávají tolik potřebnou praxi, posilují své kompetence a sebevědomí.
  • Stávají se tak součástí týmu a jsou po dobu programu regulérními zaměstnanci. Maturus tímto způsobem usiluje o zvýšení jejich šancí na pozdější uplatnění na otevřeném pracovním trhu.

 

Pořadatel: 1. Art Consulting Brno – Praha

 www.topicuvsalon.cz

110 0 0Praha 1

Národní 9

Máme otevřeno: pondělí - pátek od 10.00 do 17.00 hodin

Vstup: zdarma


Hodnocení:  99 %

Ing. Olga Koníčková (zdroj: internet)

Foto: © Ing. Olga Koníčková