Anna Klimešová: 4 D aneb …pořád dokola…

29.12.2016 12:59

Topičův  salon  a klub -  Praha

5. 12. 2016 - 8. 1. 2017

 

Na vernisáži  výstavy aktuální malířské a sochařské tvorby ak. sochařky Anny Klimešové, jež  přináší čtvrtou dimenzi: ČAS, kde autorka (byla na vernisáži osobně přítomna) reflektuje více témat. Převládá jedno velké, silné a obecné – příroda a člověk ve své cykličnosti. Důležitá je nejen kontinuita těchto inspirací, ale také souběžnost malířské (obrazy z nemocnice) a sochařské tvorby. V té sochařské se autorka materiálově soustředí na porcelán v kombinaci s akrylátovým sklem. Velkým tématem současné práce zůstávají struktury a odlitky přírodnin.(zdroj:kurátorka: Dita Halová)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Miloslav Moucha:  Od konceptu aneb Červená stodola

13. 12. 2016 – 27. 1. 2017

V dalším výstavním sále Topičova salonu a klubu vystavil český umělec a autodidakt Miloslav Moucha,  který je znám zejména v zahraničí, své oleje na plátně. Autor byl osobně přítomen na vernisáži.

 

Těžištěm nejnovější tvorby jsou velkoformátové senzuální krajiny, které se pohybují se mezi abstrakcí a skutečností, respektive vnitřní skutečností Šímovské tradice, s Mouchovským odvážným, citlivým a promyšleným užitím barvy. (zdroj: kurátorka: Lucie Šiklová)

 

 

 

Miloslav Moucha (*1942)

  • 1968 emigroval do Francie
  • 1974 byl jmenován profesorem na École des Beaux Arts Besancon
  • od 1990 žije a tvoří střídavě ve Francii a České republice

 

 

 

  •  

 

 

 

 

 

 

 

 

www.topicuvsalon.cz

 

Hodnocení:  99 %

Ing. Olga Koníčková (zdroj: tiskové zprávy)

Foto: © Ing. Olga Koníčková