2014: AMI-AMITEC-AMICOM aneb sejdeme se po dvou letech opět v Leipzige Messe!

23.03.2014 18:54

AMI  Lipsko  31. 5. – 8. 6. 2014

AMITEC Lipsko 31. 5. – 4. 6. 2014

 

Byli jsme pozváni na již tradiční tiskovou konferenci, která se koná každý druhý rokv Automotoklubu Praha , a to u příležitosti v Lipsku se konajícího jediného, největšího německého veletrhu automobilů v tomto roce.   Přítomni byli Christian Auchter-  tiskový mluvčí veletrhů  AMI, AMITEC, AMICOM,  pan Kober - ředitel veletrhu AMI a AMITEC  a pan Pelikán ze SEPPu International,  zastupující Lipské veletrhy  v Česku a na Slovensku.  Bylo hlavně zdůrazněno, že tato veletržní událost je záležitostí i pro celou rodinu.

Každý si najdeme něco, ani modely Škodovky chybět nebudou

Zhlédneme zde světové, evropské i německé premiéry a aktuální inovace světa automobilů, a to  od obratných městských autíček (elektromobil SMART),  elegantních vozidel střední třídy, praktických rodinných vanů až po plně vybavené nablýskané limuzíny (superpřehlídka 25 modelů,  i sporťáků, automobilů značky  Ferrari, Bentley). 

 

Po letech se vrací japonská firma MItsubishi, která na ploše na více než 800 metrů čtverečních představí aktuální modely včetně vozidel na elektropohon.   

 

Alternativní zdroje pohonu – téma letošního veletrhu

Představíme i automobily podle alternativních zdrojů pohonu od elektromobilu  přes plynový pohon až po hybridní vozidla.

 

Budeme překvapeni balíčkem zážitků a inovací

Děti získají svůj první řidičák- ve speciální venkovní autoškole  Legoland pro děti od 3 do 13 let

Dospělí si mohou vyzkoušet modely, určené k individuálním zkušebním jízdám kolem Lipského výstaviště (off-road), v roce 2012 se jich uskutečnilo 17 tisíc!

´Autopovolání  - jdi svou cestou´ - ve skleněné hale show pro zájemce o práci v automobilovém průmyslu – budeme předvádět různá povolání v této branži, 4. 6. 2014 – Kariérní den

 

  • AMITEC - odborný veletrh pro údržbu, péči a opravy osobních automobilů, užitkových vozidel a velkých mobilních zařízení všeho druhu
  •  AMICOM - veletrh pro zábavu, komunikaci a navigaci

 

Poprvé bude na AMI speciální výstava Oldtimer (konkrétní modely jsou zatím v jednání a konkretizují se, jak  které typy se budou vystavovat).

     

Veletrh v číslech

  • výstavy AMI, AMITEC a AMICOM se konají vždy v sudých letech v Německu
  • letos se představí přes 400 vystavovatelů, včetně renomovaných německých a mezinárodních automobilových značek
  • 30. 5. 2014 – se koná tiskový den pro novináře
  • v roce 2012 činil počet návštěvníků 286 tisíc, a letos jich očekáváme více…
  • v roce 2015 budou Lipské veletrhy oslavovat osmisté narozeniny

Upozorňujeme na možnost on-line zakoupení levnějších vstupenek již dopředu na www.ami-lipsko.cz, vyhneme se tak také frontám. Každá vstupenka na veletrh je současně jízdenkou v MHD (tram č. 16) - můžeme navštívit ZOO...

 

www.ami-leipzig.de

www.amitec-leizig.de

www.ami-lipsko.cz

www.lipskeveletrhy.cz

e-mail: Info@lipskeveletrhy.cz

 

Ing. Olga Koníčková

Foto: autorka, internet