AKTA EROTIKA 2017 aneb Jak jsem potkal Evy (Fr. Dostál)

21.06.2017 13:35

Galerie Opletalka – Praha

20. 6. – 15. 9. 2017

 

 

 

Vernisáž 2. ročníku prodejní výstavy AKTA EROTIKA 2017/ Lidské tělo v tvorbě českých a slovenských malířů a fotografů se uskutečnila v prostorách galerie Opletalka. Jarek Šimek nám zazpíval jeden se svých romatických songů.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Galerista PaeDr. Jiří Jaskmanický nás uvítal slovy, že výstava navazuje na loňský velice úspěšný výstavní projekt pořádaný v prostorách nedalekého ABF, kdy šlo o průřezovou široce pojatou výstavu, věnovanou čistě fotografii aktů.

 

Letos se tedy koná 2. ročník tohoto projektu a zahajujeme tak druhou výstavu, věnovanou aktu. Místo je jiné, výstavní prostor je jiný, a tak aby výstava nebyla jen dalším opakováním téhož, bylo základní téma – akt – tentokrát pojat nejen jako výstava fotografická, ale také malířská.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Výstava nabízí celkem 120 děl od 40 autorů. Snaha byla nabídnout – v jednotlivých výstavních sekcích – varianty pojetí aktu tak, aby si každý našel tu svou sekci.

 

Výstava také nedělá rozdíly mezi věkem a stylem vyjádření jednotlivých autorů.

 

Pojítkem je určitý obdobný pohled na akt.

 

Jsou zde proto v každé sekci zastoupeni jak zcela mladí autoři (pozn. autorky - bez rozdílu orientace), v některých případech dokonce relativně dosud neznámí, stejně jako osobnosti, které se zapsali do historie umění a už mezi námi nejsou.

 

Třeba rané grafiky na téma akt od Maxe Švabinského, či práce Stolařovy v op-artovém stylu, které například nebyly dosud nikde publikovány.

 

 

Nechybí ale ani stále ještě tvořící klasici jako například fotografie Josefa Parkmana, který byl akci osobně přítomen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Výstava potrvá 3 měsíce. A nebude jen statickou přehlídkou. Po celou dobu konání výstavy, budou probíhat doprovodné akce. Vyhrazeny jsou jim všechny čtvrtky po dobu konání výstavy. V jejich rámci se budou přímo mezi jednotlivými díly odbývat křty knih a publikací, besedy, workshopy, autogramiády autorů, koncerty a další aktivity.

 

Organizátor: Art Mozaika s.r.o.

www.artmozaika.eu

110 00 Praha 1

Opletalova ulice č. 4
Máme otevřeno: denně 11.00 – 19.00 hodin

Vstupné: základní 150 Kč

 

 

Hodnocení: 89 %

Zapsal Richard Koníček

Foto: © Ing. Olga Koníčková

 


Více zde: https://www.www-kulturaok-eu.cz/news/akta-erotika-nudes-and-erotics-aneb-i-kdyz-jsme-fotografove-aktu-mnohdy-trnem-v-oku-nedali-jsme-se/


Více zde: https://www.www-kulturaok-eu.cz/news/foto-vystava-%c2%b4zkroceni-zle-zeny%c2%b4-aneb-kdyz-neni-snadne-sve-foto-akty-doma-vystavit/


Více zde: https://www.www-kulturaok-eu.cz/news/tomas-nemec-ukradena-ruze-aneb-kdyz-neni-ruze-tak-neni-bude-orchidej/