´10. pražská muzejní noc´ se blíží aneb spustili jsme webové stránky!

11.05.2013 11:18

´10. pražská muzejní noc´ se blíží aneb spustili jsme webové stránky!

 

V sobotu 8. června 2013 již podesáté v nočních hodinách otevřeme brány pražských kulturních objektů. K této příležitosti jsme již spustili webové stránky www.prazskamuzejninoc.cz, kde najdeme informace o zapojených institucích, jejich objektech a bohatém doprovodném programu pro všechny věkové kategorie.

Webové stránky 10. jubilejního ročníku Pražské muzejní noci 2013, který  připadá na sobotu 8. června 2013 jsme právě spustili! Sledujme už nyní zajímavosti ze zákulisí akce i na facebooku www.facebook.com/prazskamuzejninoc!

 

Do letošního ročníku Pražské muzejní noci jsme  zapojili celkem 40 institucí, které nám zpřístupní téměř 75 objektů. Poprvé se akce účastní Fakulta architektury Českého vysokého učení technického v Praze, Francouzský institut v Praze, Galerie Emilie Paličkové, GALERIE/CZD, Kino Ponrepo Národního filmového archivu a Knihovna Václava Havla.

 

Generální ředitel Národního muzea Michal Lukeš

Také letos jsme připravili komentované prohlídky, workshopy, přednášky, koncerty, filmové projekce a mnoho dalšího. Bohatým programem pamatujeme i na děti, které se mohou těšit na různé druhy aktivit v podobě soutěží, kvízů, her či divadelních představení. Podrobnější informace  najdeme na webových stránkách v sekcích ´Doprovodný program´ a ´Program pro děti´. Můžeme si  také vytvořit svůj vlastní program ´Pražské muzejní noci´ prostřednictvím aplikací ´Moje muzea´ a ´Moje noc.´

 

Webové stránky najdeme i v mobilní verzi na adrese m.prazskamuzejninoc.cz. Na mobilní verzi stránek budeme  odkazovat i pomocí QR kódů, které jsme  umístili na propagačních tiskovinách Pražské muzejní noci.

 

www.nm.cz

www.muzeum3000.cz

 

Z tiskového oznámení ke spuštění webových stránek Pražské muzejní noci 2013

Nová budova Národního muzea, Vinohradská 1, 110 01 Praha 1 

zpracovala Ing.Olga Koníčková

Foto: NM