Výstava ´RINGE´/´Prsteny´ aneb když na autorské šperky použijeme i textil či peří

14.12.2014 19:04

Galerie Září – Praha

4. 11. – 19. 12. 2014

 

V galerii Září končí v pátek 19. 12. 2014 výběrová výstava z projektu ´Ringe´, kterého se zúčastnilo na 13 studentů z Ateliéru šperku prof. Daniela Krugera, Burg Giebichenstein Kunsthochschule Halle. Vernisáž proběhla za přítomnosti studentů i profesora Ateliéru Šperku Daniela Krugera 3. 11. 2014.  (Některé prsteny jsme si také dovolili vyzkoušet). 

 

,,Prezentované prsteny jsou plné emocí, hlubokomyslné i osobní. Příležitostně nápadné, tiše ušlechtilé, také nepoddajné, příjemné, výstřední, pestré, nápadité i naopak subtilní, strohé a prosté,“   řekla  Martina Singerová, česká studentka z Halle

 

 

Propagační materiály k výstavě s fotografiemi prstenů byly vytvořeny ve spolupráci s  MA Marcusem Langem, studentem Komunikačního designu na Kunsthochschule Burg Giebichenstein Halle.

 

Galerie ZÁŘÍ - galerie autorského šperku

170 00 Praha 7

Heřmanova 33

 

 

 

 

 

 

 

 

zari.galerie@email.cz

www.facebook.com/galeriezari

 

Máme otevřeno: úterý - pátek: 13.00  - 19.00  hodin

Vstup:  volný

 

Hodnocení: 80 %

Ing. Olga Koníčková (zdroj: tisková zpráva)

Foto: © Ing. Olga Koníčková

 

O galerii ZÁŘÍ

Projekt vznikal více než rok a od počáteční fáze prošel mnoha rovinami. Výsledkem je kreativní holešovický prostor, jehož tempo udávají bývalé spolužačky – studentky prof.V.K.Nováka Eliška Lhotská, Markéta Šumová, Iveta Mulačová a Zuzana Babková. Kromě svého ateliéru chtějí mladé designérky tvořit místo, kde se bude moci představovat autorský šperk způsobem, jakým ho znají ze zahraničí. Tedy podobou svěží a hlavně prodejní galerie.

 

Galerie ZÁŘÍ oslavila 9. 12. 2014 své 1. narozeniny