Tomáš Němec: Ukradená růže aneb pro jedno kvítí slunce nesvítí

15.04.2015 10:05

The Chemistry Gallery – Praha

15. 4. -  2. 5. 2015

 

Na vernisáži nové prodejní  výstavy ´Ukradená růže´ , která se konala  v nově zrekonstruovaných prostorách The Chemistry Gallery,  jsme zhlédli  obrazy – oleje na plátně  Tomáše Němce (*30. 4. 1986 - Polička), jednoho z nejtalentovanějších  současných malířů nejmladší generace.  Po své  loňské  výstavě v Tančícím domě ´Pokoj s matrací´ s zneklidňujícími netradičními akty šestice mužů, kterou jsme na www.kulturaok-eu.cz zhlédli, Němec na své nejnovější samostatné výstavě  naopak představil romanticky i nostalgicky působící krajiny a zátiší s  větvičkami a květinami (kromě růže).  Jediný figurální obraz zde vystavený ´Koupání´, olej na plátně, 130 x 170 cm, 2014 patří k těm nejdražším.

 

Kurátorem je kromě kurátora  Petra Hájka Michal Pěchouček, který se dílem Tomáše Němce systematicky již léta zabývá.

 

Absolvent AVU z roku 2012 je jeden z nejčitelnějších a nejvýraznějších představitelů silné rittsteinovské školy intenzivního expresivního realismu. Tematicky se pohybuje na stejném poli  jako klasičtí malíři: portrét, krajina, zátiší..

 

Kurátor: Michal Pěchouček, Petr Hájek

170 00 Praha 7

Bubenská 1 (na opačném rohu budovy Orca, vedle klubu Neone)

www.thechemistry.cz

 

Máme otevřeno: úterý - sobota: 11.00 - 19.00 hodin

Vstup: volný

Hodnocení: 85 %

                  

Ing. Olga Koníčková (zdroj: tisková zpráva)

Foto: © Ing. Olga Koníčková

 

Více zde: https://www.www-kulturaok-eu.cz/news/tomas-nemec-pokoj-s-matraci-aneb-zneklidnujici-netradicni-akty-sestice-muzu-/