MFF Praha - Febiofest 2017 aneb již prodáváme vstupenky...!

17.03.2017 15:24

Multiplex CineStar Anděl – Praha

23. -  31. 3.  2017

24. ročník Mezinárodního filmového festivalu Praha – Febiofest, kde  můžeme zhlédnout  nejlepší a nejnovější filmy z celého světa, kvalitní projekce a slavné hosty, se kvapem blíží! Febiofest 2017 se bude konat (23. – 31. března 2017 a  je v plném proudu příprav!

 

23. ročníku MFF Febiofestu 2016, který se konal v Praze a jako Regionální ozvěny Febiofestu v Hradci Králové, Pardubicích, Českých Budějovicích, Olomouci, Plzni, Děčíně, Chomutově, Karlových Varech, Jablonci nad Nisou, Mladé Boleslavi, Mikulově  a Zlíně, se zúčastnilo více než 68 000 návštěvníků.

 

Už jen posledních pár dnů zbývá do 24. ročníku mezinárodního filmového festivalu Febiofest. Ten startuje ve čtvrtek 23. Března 2017  českou premiérou nového filmu polské režisérky Agnieszky Holland ´Přes kosti mrtvých,´ v němž jednu z hlavních postav ztvárnil český herec Miroslav Krobot 

 

Febiofest uvede v předpremiéře 20 zahraničních distribučních snímků

  • Můžeme se  těšit na předpremiéry téměř 20 zahraničních titulů, které uvidíme za zvýhodněnou festivalovou cenu.
  • Jedná se o např. o snímky dramatického příběhu z Varšavy za 2. světové války Úkryt v ZOO, přes soudní drama Popírání holocaustu s Rachel Weiszovou až po černou severskou komedii Zabijáci z maloměsta nebo akční film Proti vlastní krvi s Michaelem Fassbenderem.

 

Na Febiofest zavítá srbský herec Lazar Ristovski z Kusturicova Undergroundu

  • Na Febiofest zavítá také výrazná postava balkánské kinematografie srbský herec Lazar Ristovski, který zde představí černou komedii Deník strojvůdce, srbského kandidáta na Oscara za cizojazyčný film
  • Ristovski je i úspěšným scenáristou, režisérem a producentem, jeho autorský debut Bílý oblek byl uveden v rámci sekce Týden kritiků v Cannes už v roce 1999.

Českým filmovým divákům je znám především jako představitel titulní role v komediálním dramatu Emira Kusturici Underground ověnčeném Zlatou palmou, za roli ve filmu Ivana Fíly Král zlodějů získal v roce 2004 Českého lva za mužský herecký výkon v hlavní roli. Černá komedie Deník strojvůdce se po festivalu chystá do českých kin.

Febiofest odhaluje další novinky

  • Na MFF Praha – Febiofest  2017 přijede britský filmový a televizní producent Duncan Kenworthy, který má na kontě například kultovní Lásku nebeskou, mezi dalšími více než 30 zahraničními hosty budou i přední dánský herec Ulrich Thomsen a srbský herec Lazar Ristovski, mj. představitel hlavní role v Kusturicově Undergroundu.
  • Na festivalovém webu jsme již  odkryli  program MFF Praha – Febiofest 2017
  • Ve čtvrtek  16. března 2017 jsme spustili  předprodej vstupenek on-line i na pokladnách kina CineStar Praha – Anděl
  • Doprovodný program se letos poprvé uskuteční v prostoru Radlické kulturní sportovny

 

https://febiofest.cz/cs/program?day=1490633100®ion=Praha&typvypisu=casy

www.febiofest.cz
www.facebook.com/febiofest

Ing. Olga Koníčková

Foto: febiofest