Ludvík 2015 aneb když se sejdou dva čeští Kubové obklopeni krásnými ženami i v pralese amazonském

22.12.2015 10:07

Centrum služeb PRE/1. patro - Praha

18.  12. 2015 – 29. 1. 2016

          

 

Plánovaná vernisáž fotografické výstavy ´Ludvík  2015´ se uskutečnila! I v tomto předvánočním shonu!  Kurátor výstavy Petr Pavel Šimáček prozradil, že se rány na nohou fotografa Jakuba Ludvíka, který byl při expedici Amazonie 2015 pokousán červy, zdárně hojí. Ke slavnostní náladě zahajovacího večera mimo jiné přispěl i dětský sbor s koledami.

 

 

 

 

 

 

Akce se zúčastnili oba Jakubové - Jakub Vágner i Jakub Ludvík.

 

Barevné velkoformátové záběry z Expedice Amazonie 2015 i průřez dílem fotografa Jakuba Ludvíka, včetně dosud veřejně neznámých fotografií, nás nezklamaly.  Zhlédli jsme na nich odvážné naše dámy – herečky Elišku Bučkovou i Ivanu Jirešovou.

 

 

 

 

 

 

 

 

V nitru pralesa Amazonie, tisíc kilometrů od nejbližší civilizace nafotit  kalendář…Jakub Vágner tam dělal průvodce a bodyguarda herečkám El. Bučkové a Ivaně Jirešové a fotografu Jakubu Ludvíkovi. Právě v jeho hlavě se nápad zrodil a podle rybáře a cestovatele Jakuba Vágnera, který  v Amazonii strávil přes tři roky svého života, nese bohémský rukopis autora.

 

„Své expedice připravuji v řádu několika měsíců, ale Jakub má uměleckou duši a plánování neuznává. Oznámil mi to před necelými dvěma měsíci a řekl jen: „Připrav to“, líčil  Jakub Vágner. A nezastírá, že expedice Amazonie 2015 pro něj byla velká výzva. „Bavíme se o jednom nejkrásnějších, ale též  nejnebezpečnějších míst planety.“

 

110 00 Praha 1

Jungmannova 28

Máme otevřeno ve všední dny: 10.00 – 18.00 hodin

Vstup: volný

 

Hodnocení:  99 %

Ing. Olga Koníčková (zdroj: tisková zpráva)

Foto: © Ing. Olga Koníčková