Lasse Wandschneider: Pozoruhodné pohledy na parkovou krajinu aneb kdopak by se rád nezasmál?!

28.04.2015 11:54

Goethe-Institut – Praha

21. 4. – 15. 5. 2015

 

Na vernisáži a přednášce (jak je v Goethe- Institutu pravidlem), tentokrát mladého německého  ilustrátora  Lasse Wandschneidera, nám autor jako první v rámci projektu de.sign 5  představil  svou tvorbu  osobně, využívajíc promítání videa.  Při této příležitosti  autor neopomenul nám rozdat výtisk českého kulturního   čtrnáctideníku  ze 4. 3. 2015, kde na titulní stránce vyšla jeho ilustrace.

 

Autorovy práce vynikají jednoduchostí a expresivitou. Jeho kresby,  ilustrace i formou komiksu jsou velmi naivní, přitom kriticky hlubokomyslné a vtipné, i když musíme říci, že ne vždy snadné k rychlému pochopení. Autor kombinuje jak klasické ruční techniky a tisk s možnostmi počítačových aplikací.

Lasse Wandschneider navrhl a sám vydal několik autorských knih. Mezi ty nejlepší patří sítotiskem tištěná publikace Allem Anschein, která popisuje příběh objevování se a mizení.

 


 

 

 

 

Cílem projektu de.sign je představit prostřednictvím přednášek českému publiku každý rok 4 světové osobnosti grafického designu. Přednášky se zabývají proměnami oboru na počátku 21. století, vztahem designu a umění a tím, jak mohou grafičtí designéři ovlivňovat svět.

 

Kurátorka projektu de.sign: Ludmila Favardin

www.lassewandschneider.de

www.goethe.de/praha

110 00 Praha 1

Masarykovo nábřeží 32

Máme otevřeno: pondělí – pátek:  9.00 –18.00 hodin

Vstup: volný

Hodnocení: 80 %

Ing. Olga Koníčková (zdroj: tisková zpráva www.czechdesign.cz)

Foto: © Ing. Olga Koníčková