Holiday World 2013 aneb sejdeme se po dvaadvacáté na Výstavišti v Holešovicích?!

05.02.2013 09:14

7. – 10. února 2013

 

Veletrh cestovního ruchu ´Holiday World´ už po více let považujeme za  nejvýznamnější akcí svého druhu nejen v České republice, ale i v regionu střední Evropy. Organizátorem je již tradičně Incheba Praha.  Současně jsme připravili 7. ročník gastronomického veletrhu ´TOP GASTRO & HOTEL´ a 18. ročník veletrhu ´GOLF SHOW´.

 

Mnozí z nás také mohou vyhrát dovolenou snů, protože každý den před zraky návštěvníků losujeme slevové kupony v celkové hodnotě 1 milion korun! Na jednom jediném místě můžeme procestovat téměř celý svět. Představíme více než 800 vystavovatelů z 50 zemí. Ani letos nebude chybět oblíbený filmový festival WORLDFILM.  Jednu vstupenku můžeme použít na vstup na cestovatelský festival plus 3 veletrhy (Holiday World, Golf show, Top Gastro & Hotel). My návštěvníci si tak  můžeme na jednom místě vychutnat spojení plné dálav, chutí, vůní, sportovního vyžití gentlemanů a všeho, co připomíná atmosféru báječně stráveného volného času.

 

Novinka pro děti – Cesta do pravěku

Naprostou novinku máme také pro děti. Nabízíme jim  interaktivní expozici "Cesta do pravěku", takže  prostřednictvím interaktivního triku zažijeme cestu do dávných časů v atmosféře oblíbených filmů Karla Zemana. Chceme mít foto našeho dítěte  s čtyřmetrovým mamutem? Žádný problém!

 

Domácí vystavovatelé

Můžeme na cestovním veletrhu v rychlosti procestovat téměř všechny regiony České republiky. Největšími vystavovateli mezi krajskými úřady jsou kraje Ústecký, Středočeský, a Liberecký. Jako novinku budeme mít společnou expozice Jihočeské centrály cestovního ruchu a jejího přeshraničního rakouského partnera pod názvem ´Zemská výstava jižní Čechy - Horní Rakousko´. Liberecký kraj kromě 40. výročí zprovoznění vysílače na Ještědu představí ve spolupráci s Národním památkovým ústavem v Liberci hrady, zámky, hradní zříceniny a šlechtu. Ve stánku, který bude připomínat zámeckou komnatu, můžeme obdivovat obrazovou galerii Rohanů, pohodlně se usadit do lenošky či prověřit naše znalosti ve vědomostní soutěži. Mezi vystavovateli budou také samostatná města jako Česká Třebová, Příbram, Kadaň, Sokolov, Terezín, Ústí nad Orlicí, Most aj.

 

Zahraniční vystavovatelé

Pravé křídlo Průmyslového paláce jsme určili prezentaci zahraničních centrál cestovního ruchu. Mezi nováčky veletrhu se letos zařadí exotická a vzdálená Venezuela, tajemná Gruzie, velkým lákadlem bude určitě stánek Dominikánské republiky, Kuby, Etiopie, Namibie a třeba Thajska. Mezi navrátilci se objeví po několika letech Taiwan. Nebudou chybět oblíbené země letních dovolenkových cest jako Chorvatsko, Tunisko, Egypt, Maroko, Bulharsko, Kypr, Černá Hora aj.

 

 

 

Anketa o ceny „Kraj mého srdce“

Ve spolupráci s redakcí KAM po Česku jsme jako organizátoři z Incheby Praha spustili internetovou hlasovací anketu o ceny „Kraj mého srdce“. Anketa byla  vyhlášena v 7 kategoriích a kliknutím jsme si vybrali nejlepší české regiony pro trávení dovolené, stanovíme  nejzajímavější cykloturistický kraj naší vlasti nebo kraj nejvhodnější pro pěší turistiku. Bohužel,  anketa už 31. ledna 2013 skončila, ale vyhlásíme její výsledky právě na ´Holiday world 2013´ včetně předání ocenění zástupcům vítězných regionů ČR. I my hlasující rovněž nepřijdeme zkrátka, protože i pro nás  jsou na veletrhu HOLIDAY WORLD připraveny zajímavé ceny. Více podrobností najdete na portálu www.kampocesku.cz a stránkách veletrhu www.holidayworld.cz.

 

Doprovodný program veletrhu  - WORLDFILM

 V letošním roce  mimo jiné představíme film ´Příběh Felixe Baumgartnera´, tedy muže, který nedávno překročil rychlost zvuku při volném pádu. Jiří Kolbaba se s námi podělí o své zážitky ze svých třech cest do Antarktidy, Lukáš Synek povypráví o cestě po severním Iráku, Petr Slezák ukáže zajímavosti při potápění za polárním kruhem, pánové Horký a Náplava se podělí o svoje zážitky z Albánie a budou našimi průvodci v besedě s názvem ´Rasově nekorektní beseda o Africe.´ Kompletní program najdete na www.wordlfilm.cz

 

Muzeum Karla Zemana

Budeme mít možnost navštívit část nedávno otevřeného Muzea Karla Zemana. Následovníci legendárního tvůrce kultovních filmů připravili pro návštěvníky speciální trikové scény s překvapením a na sobotu 9. 2. 2013 autogramiádu dětských hrdinů filmu ´Cesta do pravěku´.

 

Partner veletrhu HOLIDAY WORLD -  hlavní město Praha

Praha je hlavním turistickým lákadlem naší země, které na sebe váže většinu veškerých příjezdů turistů. Nejvíce turistů přijíždí v poslední době z Německa, Ruska a Polska. Hlavní město je nejvýznamnější a nejrozsáhlejší městskou památkovou rezervací v České republice. Historické jádro Prahy je od roku 1992 již 20 let součástí seznamu světového kulturního dědictví UNESCO. Hlavní město Praha je zřizovatelem turisticky atraktivních objektů a míst, mezi které patří Muzeum hlavního města Prahy, Galerie hlavního města Prahy, ZOO Praha aj.

 

Soutěž pro návštěvníky

Připravili jsme ve spolupráci se zúčastněnými cestovními kancelářemi opět soutěž pro návštěvníky veletrhu. Zájezdy za milion umožní pouze a jen návštěvníkům veletrhu získat slevové kupony v hodnotě  5 000 - 10 000 Kč na příští hlavní turistickou sezonu. vyhrát pouze na veletrhu HOLIDAY WORLD 2013. Přes naše mobilní telefony se můžeme na veletrhu přihlásit do soutěže a poté mají možná  získáme v průběhu několika atraktivních veřejných losování voucher na dovolenou snů. Cena jedné sms je 6 Kč.

K soutěži na HOLIDAY WORLD 2013 je zprovozněna speciální internetová stránka www.zajezdyzamilion.cz s logy jednotlivých zúčastněných firem s přímým propojením na stránky cestovních kanceláří.

 

Golf show 2013

Na veletrhu golfového vybavení a turistiky v ČR budeme mít možnost vyzkoušet naše odpaly na velkém driving range, případně se zdokonalit ve svém golfovém umění pod dohledem trenéra při ukázkových lekcích golfu.  Připravíme také dva greeny.

 

Top gastro & hotel

Přijďme ochutnat speciality Czech Specials! Šéfkuchaři renomovaných restaurací a hotelů

pro nás připravili degustační menu specialit české kuchyně v moderní úpravě (každý den od 10:30,  14:30 a 15:30 hodin). Pokud máme zájem, navštivme stánek v podobě restaurace ´Asociace hotelů a restaurací České republiky´ a ochutnávejme  připravené speciality a nápoje  ZDARMA!

 

Zapišme si proto do kalendáře termín 7. – 10. února 2013!

Pro laickou veřejnost:

otevřeno: sobota – neděle (10.00 – 18. 00 hodin, neděle do 17.00 hodin!))

Pro odborníky:

Již od čtvrtka a pátku (10.00 – 18.00 hodin, neděle do 17.00 hodin!)

 www.holidayworld.cz

 www.zajezdyzamilion.cz

 www.top-gastro.cz

 www.golfshow.cz

 

Vstupné:

150 Kč   (plné vstupné pro dospělé návštěvníky)

 80 Kč    (zlevněné vstupné pro studenty, seniory, ZTP, děti a mládež do 18 let)

300 Kč    (rodinné vstupné (2 dospělí + děti do 15 let)

Zdarma  (děti do 10 let, ZTP + P vč. 1 osoby doprovodu)

400 Kč   (předregistrace odborníků - přes web) 

600 Kč   (vstupné pro odborníky - na pokladně)

Zákaz vstupu se psy!

 

Ing. Olga Koníčková

Foto:  Incheba