Eva Basl /145 m2 aneb zamyslíme-li se nad pojmy demokracie, svoboda či hledání domova

23.09.2016 15:59

Galerie u Prstenu - Praha

20. 9. – 14. 10. 2016

 

Na vernisáži nové výstavy v historických prostorách Galerie U Prstenu, výstavy 145 m2,  kterou připravila designérka Eva Basl, byla autorka osobně přítomna. Eva Basl hledá při své tvorbě inspiraci v nejrůznějších oblastech disciplínách, počínaje architekturou  přes módu až po fotografii, ale i v přírodě nebo folklóru.Výstava je instalována v přízemí a suterénu galerie.

 

 

Se zájmem jsme zhlédli např. cyklus velkoformátových instalací  Identita (2014 – 2016),  který je zamyšlením nad pojmy demokracie, svoboda či hledání domova,

 

 

 

 

 

 

 

 

 harmonický celek různorodých materiálů Symbióza (2016)

 či Studii nahodilosti… 

Bang!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kromě toho Eva Basl tvoří i  v oblasti užitého designu, představila zde také sérii váz a mís, v nímž se zaměřuje především na zkoumání možností a limitů nejrůznějších forem, struktur či barevnosti.f Vedle sebe tak stojí materiály značné různorodé, jako např. porcelán, keramika, ale i beton. Každý objekt je proto výsledkem dlouhého pátrání po tvůrčím přístupu, který by vyhovoval právě dané materii. 

 

Eva Basl (* 1982)

  • vystudovala vysokou školu výtvarných umění v Bratislavě
  • tvoří a pracuje v Praze
  • více než 10 let se profesionálně věnovala grafickému designu a reklamě
  • nyní  volná tvorba jí poskytuje svobodu ve vyjádření, při objevování nových přístupů a forem, ale vždy zohledňuje jejich funkčnost

 

 

Galerie v historickém centru Prahy má 20letou tradici a vystavuje současné umění v krásných prostorách gotických sklepů. Zakladatelem galerie je ilustrátor Stanislav Holý, tvůrce postaviček Jú a Hele  a jeho žena Marie Holá.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

110 00 Praha 1

Jilská 14

Máme otevřeno denně mimo pondělí: 14.00 – 18.00 hodin

Vstupné: dobrovolné

 

Hodnocení:  99 %

Ing. Olga Koníčková (zdroj: tisková zpráva)

Foto: © Ing. Olga Koníčková