Essential Elements / Furnitecture aneb nábytek by mohl, či spíš měl sloužit i jako umělecké dílo

14.04.2016 13:03

Kvalitář - Praha

6. 4. – 3. 6. 2016

Na vernisáži výstavy nábytku, kterou připravil designér Michal Hagara, jsme byli prostřednictvím kolekce avantgardního mobiliáře a doplňků seznámeni  s autorovým  pohledem a přístupem k modernímu  bydlení. Instalaci doplnila práce studia Calico Wallpaper z New Yorku.

 

První samostatná výstava slovenského designéra Michala Hagary v Kvalitáři nabízí  kolekci základních nábytkových solitérů, které jsou  transformovány  do překvapivých forem. Mobiliář se tak při zachování všech funkčních prvků stává legitimním uměleckým dílem.

V expozici zhlédneme například výrobky z bahenního dubu, starého více než 1000 let nebo z hliníku ALUCrystal, který přímo pro svoje potřeby vyvinul Hagara a jeho tým a používá ho jako jediný na světě.

„Často navrhujeme produkty, na jejichž výrobu neexistují technologické postupy. Nebojíme se je tedy sami vyvinout,“ řekl designér, který za svůj vzor považuje Le Courbisiera nebo Oscara Niemayera.

 

 

 

 

 

 

 

 

 Michal Hagara ( *1983)

  • po ukončení Stavební – průmyslové školy pracoval v oblasti interiérové tvorby, kde vystřídal postupně všechny pozice od umělecko – řemeslné až po manažerskou
  • 2011 se osamostatnil a založil Atelier Michal Hagara, kde působí jako hlavní designér a umělecký ředitel značky
  • navrhuje interiéry pro náročnou klientelu, nábytek a doplňky.

 

 

 

110 00 Praha 1

Senovážné náměstí 17

+420 728 033 112
www.kvalitar.cz



Máme otevřeno:

po – čt: 10–18 hodin
pá: 10–16 hodin

Hodnocení:  99 %

Ing. Olga Koníčková (zdroj: tisková zpráva)

Foto: © Ing. Olga Koníčková