Bára z Nýbrže aneb sexy bald pony

01.09.2016 12:20

Knihkupectví  PageFive – Praha

30. 8.  - 13. 9. 2016

 

Na vernisáži výstavy ´Bára z Nýbrže´ se uskutečnilo setkání kamarádů, kamarádek, přátel i přítelkyň, lidí, opic i slepic, pod pokličkou ilustrátorské skupiny Nýbrž a její sekretářky Báry. Autorka vystavených artefaktů (prodejních pohlednicových obrázků)  byla osobně přítomna.

 

Bára a zbytek skupiny Nýbrž se sešli v atelieru GD2 v Ústí nad Labem, a přestože se tam má dělat grafika, je to tak trochu neoficiálně spíš kreslící plátno. Zde je legenda, jak mohl celý Nýbrž asi tak vzniknout: Bára s Ponou a s Kunou šli po Kampě a pak víte co...

 

Bára Kicovová

Bára je absolventkou ateriéru GD2 v Ústí nad Labem a má za sebou roční stáž v belgickém Gentu. V minulosti se účastnila skupinových výstav a přehlídek jako je Designblok, Lustr nebo výstavy ´Nejkrásnější kresby na světě´ v bytové galerii Aspik v Praze na Letné. V roce 2015 jí byl udělen grant nadačního fondu Miroslava Šaška za knihu The Rosegarden.

 

Nýbrž

Nýbrž se prezentuje jako skupina ilustrátorů, která není skupinou velkou, nýbrž skupinou velkých ilustrátorů, nýbrž skupina. Pravidelně se účastní zahraničních zinfestů, jako např. The Millionaires Club v Lipsku a Les VoiZines v Gentu nebo českých festivalů jako je Prague Zin Fest a festival Lustr.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Knihkupectví PageFive

Jsme mladé knihkupectví a nakladatelství. Specializujeme se na prodej produkci výtvarných publikací, autorských tisků a uměleckých periodik. Jsme posedlí papírem, knihami a různými formami vizuální kultury. Nabízíme širokou škálu českých i zahraničních publikací, a materiálů od výtvarného umění a teorii přes design, architekturu až po fotografii či poezii. Jsme otevřený koncept s nekonečným počtem stran a listů.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

170 00 Praha 7

Veverkova 5

www.artmap.cz

www.pagefive.com

 

Máme otevřeno:

pondělí – pátek: 12.00–19.00 hodin

sobota: 12.00–16.00 hodin

Hodnocení:  69 %

Ing. Olga Koníčková (zdroj: tisková zpráva)

 

Foto: © Ing. Olga Koníčková